Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

GALERIE FOTO: „Zilele Teatrului pentru Copii – Lucian Blaga”, la Palatul Copiilor din Alba Iulia

Publicat

Palatul Copiilor din Alba Iulia organizează, în zilele de 24 și 25 mai, Festivalul Național „Zilele Teatrului pentru Copii – Lucian Blaga” și Festivalul Interjudețean „Zilele Sărbătorilor pentru Copii”. În prima parte a zile de joi, începând cu ora 10.00, la Casa de Cultură a Studenților a avut loc deschiderea festivă a evenimentului, cu un recital muzical susținut de Cercul de Folk de la Palatul Copiilor, pregătit de profesorul Daniel Avram, iar în continuare, pe scenă au evoluat 4 trupe de teatru formate din elevi de gimnaziu. Festivalul continuă joi după-masa și vineri, cu concursuri și premii pe 4 secțiuni (creație plastică, creație literară, comunicări ale elevilor și referate ale cadrelor didactice) și piese de teatru susținute de elevi de gimnaziu și liceu din Alba și din țară.

În prima parte a „Zilelor Teatrului pentru Copii”, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia au urcat 3 trupe de teatru, formate din elevi de gimnaziu din județul Alba. Elevii de la Liceul Sportiv, trupa „Fețe, Fețe” au prezentat sceneta „Five o’clock” de Ion Luca Caragiale, trupa „Visătorii”, a Palatului Copiilor a interpretat piesa „L-am visat pe nenea Iancu” de Dumitru Stanciu, trupa „Aripa cu Zel” de la Palatul Copiilor a prezentat un fragment din „Gaițele” de Alexandru Chirițescu, iar trupa „Mimesis” a școlii din Bistra, județul Alba, a interpretat piesa „Un pedagog de școală nouă” de Ion Luca Caragiale.

Vineri, începând cu ora 10.00, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia va continua Festivalul Național „Zilele Teatrului pentru Copii”. Acesta este un concurs național, cu premii, în care vor evolua trupe de teatru formate din elevi de liceu și gimnaziu din Alba și din țară: Trupa „Little Star” a Clubului Copiilor din Drăgășani, trupa „Arlequeen” a Palatului Copiilor din Giurgiu, trupa „D’arte”, a Palatului Copiilor din Brăila, trupa Școlii „George Topârceanu” din Mioveni, județul Argeș, trupa Colegiului Național „Petru Rareș” din Bistrița, trupa „Smiley Faces” a Clubului Copiilor din Drăgășani, trupa „Batista cu eter” a Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, trupa „Ariel” a Clubului Copiilor Sighișoara, trupa Colegiului Național „I.M. Clain” din Blaj, trupa „Arlechin” a Palatului Copiilor Botoșani, trupa „Colb jr.” a Colegiului Național „Lucian Blaga” din Sebeș, trupa „Prospero”, a Palatului Copiilor din Bacău și trupa de teatru a Palatului Copiilor Iași.

FOTO: Vali CIONTEA

[nggallery id=277]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax