Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Game tester, jobul preferat de pasionații de jocuri. Ce condiții trebuie să îndeplinești și cât poți câștiga

Publicat

game tester jocuri

Unul din cele mai dorite joburi în rândul tinerilor din România, mai ales al pasionaţilor de jocurile video, este cel de game tester. Un necunoscător poate crede că asta presupune să te joci toată ziua şi să câştigi şi bani. Un game tester este o verigă importantă deoarece el are grijă ca experienţa celui care foloseste jocul să fie una plăcută. Procesul de testare a unui joc este destul de complicat şi necesită cunoştinţe tehnice, capacitate de concentrare şi stăpânirea unei limbi străine, iar salariile nu sunt foarte mari, contrar părerii generale.

„Un game tester verifică funcţionalitatea jocului respectiv până să ajungă pe store, ca jucătorii care urmează să descarce aplicaţia respectivă să nu întămpine probleme care să îi încurce în a face progrese în jocul respectiv sau ceva neplăcut”, explică Cătălin Bucur.

Pentru a te angaja în domeniul testarii jocurilor trebuie îndeplinite cerințe minime, respectiv o diplomă de bacalaureat (obligatorie) și un nivel avansat de limba engleză, deoarece se lucrează cu studiouri din toată lumea. De asemenea, constituie un avantaj cunoştinţele în domeniul gaming-ului și cele tehnice.

Salariul unui game tester pentru aplicaţii porneşte de la 300 de euro şi poate ajunge la 500 de euro. Cei pricepuţi pot avansa de la a testa jocuri la alte departamente de creaţie sau programare.

„Cerințele nu sunt foarte multe şi foarte diverse, drept dovadă salariul începe de la un nivel normal şi poate creşte în funcţie de experienţă, în funcţie de cum creşte testerul respectiv. Sunt diverse praguri de managment pe care poate păşii testerul”, explică Laura Ionescu, manager.

Vârsta minimă la care te poţi angaja ca tester de jocuri este de 18 ani.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax