Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Gara Mică din Alba Iulia, readusă la viaţă: Bătrâna „Mocăniţă” va găzdui un pavilion de expoziţie cu ceainărie

Publicat

Amenajarea zonei expoziţionale şi de agrement „Mocăniţa – Gara Mică”, pe strada Nicolae Bălcescu din Alba Iulia este tot mai aproape de a deveni realitate. Consilierii locali au aprobat Planul Urbanistic de Detaliu pentru proiectul respectiv, cu o perioadă de valabilitate de 3 ani.

Administraţia locală va amplasa o garnitură compusă din locomotiva „Mocăniţei”, un vagon de persoane cu ecartament îngust din aceeaşi perioadă şi un pavilion de expoziţie cu ceainărie, pe locul unde a funcţionat halta centru de pe linia Alba Iulia – Zlatna, cunocută sub denumirea de Gara Mică.  Locaţia exactă este zona de protecţie a Cetăţii Alba Carolina, în vecinătatea sediului ADR Centru şi a locului de joacă pentru copii, cu acces din aleea carosabilă adiacentă străzii Nicolae Bălcescu.

Locomotiva „Mocăniţei”, care a fost restaurată, a fost găsită la Gurahonț, în județul Arad, unde, potrivit declaraţiilor primarului Mircea Hava de anul trecut, „de 18 ani stătea numai în ploaie”. Citiţi mai multe despre readucerea la viaţă a Mocăniţei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alex Danila

    duminică, 22.04.2012 at 13:34

    Foarte fain!abia astept sa fie gata

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax