Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Garda Apulum a participat la lansarea docu-dramei „Vremea Barbarilor”. Prezentări de tehnică militară romană și lupte de gladiatori

Publicat

Emil HostinaRenactorii albaiulieni din Garda Apulum au participat joi, 1 septembrie, la lansarea de către televiziunea factual numărul 1 din România HISTORY, a docu-dramei „Vremea Barbarilor”. Evenimetul care a fost organizat la București, la Palatul Bragadiru, a avut ca invitat special pe actorul român Emil Hoștină, unul dintre actorii principali ai seriei.

În cadrul evenimentului organizat de HISTORY®, invitații au putut urmări în premieră al optulea și ultimul episod al serialului „Vremea barbarilor”, Distrugere, cel în care actorul Emil Hoștină joacă rolul hunului Attila. Gazda serii a fost Cătălin Ștefănescu, care l-a provocat pe Emil la o discuție despre serial.

Evenimentul a fost completat de un spectacol de reenactment antic susținut de Garda Apulum. Și de data aceasta prezentările de tehnică militară romană și luptele dintre gladiatori realizate de către renactorii albaiulieni au făut deliciul celor prezenți.

De precizat că în cele opt episoade ale seriei, „Vremea barbarilor” spune povestea ridicării şi căderii Imperiului Roman din punctul de vedere al liderilor rebeli. Este o incursiune viscerală în inima revoltelor contra puterii absolute a Cezarilor. Romanii i-au numit pe oponenţii lor „barbari” – triburi percepute ca fiind dincolo de limitele civilizației, unde duceau o existență sălbatică și violentă. Cu toate acestea, „barbarii” s-au dovedit a fi bărbați și femei ce au purtat lupte magistrale, care ulterior au influenţat decisiv viitorul omenirii.

Premiera serialului are loc duminică, 4 septembrie, de la ora 21:00. Celelalte șapte episoade vor fi difuzate pe parcursul lunilor septembrie și octombrie, duminica, de la aceeași oră.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax