Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Garda Apulum reia seria spectacolelor de reconstituire antică, la Alba Iulia. Când va avea loc prima reprezentație din acest an

Publicat

Spectacolele de reconstituire antică susținute de Garda Apulum reîncep săptămâna viitoare, la Alba Iulia. Prima reprezentație din acest an va avea loc vineri, 21 aprilie, de la ora 18:00, pe esplanada Porții a IV-a a Cetății Alba Carolina. 

Spectacolele de reconstituire militară cu daci, romani și gladiatori vor reveni astfe în fiecare zi de vineri, în Cetatea Alba Carolina. Pe parcursul acestui an vor avea loc 24 de reprezentanții, până pe 29 septembrie.

La începutul acestei luni, Primăria Alba Iulia o achiziție de servicii artistice pentru derularea evenimentului Spectacole de reconstituire militară din perioada antică a municipiului Alba Iulia. Evenimentul va include spectacole cu aspecte legate de lumea antică, orașul Apulum, armata romană, viața cotidiană romană, organizarea dacilor și momente din istoria acestora.

Reenactorii/artiștii vor interpreta roluri de aristocrați romani, meșteșugari, sclavi, gladiatori, războinici și aristocrați barbari (tarabostes), etc.

Vor fi puse în scenă, de la o săptămână la alta, evenimente militare, lupte de gladiatori, târguri de sclavi, etc. cu participarea a minimum 20 de reenactori, spectacol de tip itinerant cu desfășurare pe Pietonala Mihai Viteazul, traseu între Muzeul Național al Unirii și esplanada Porții a IV-a, spectacol de tip living-history (istorie trăită) cu tematică antică pe esplanada Porții a IV-a, cu o durată de minim 40 minute/reprezentație, cu desfășurare în fiecare zi de vineri, în perioada 21 aprilie – 29 septembrie 2023 – 24 de reprezentanții.

„Pentru realizarea unui program atractiv și reprezentativ în readucerea la viață a perioadei romane a municipiului Alba Iulia este necesară atragerea de spectacole de reenactment care să acopere întreaga vastitate a vieții acestei perioade istorice.

Cultura este un element central pentru administrația locală în promovarea orașului Alba Iulia ca destinație turistică. Atât veniturile obținute din astfel de activități, cât și dezvoltarea performanțelor culturale ale municipiului sunt două dintre motivele pentru care susținerea culturii reprezintă o prioritate pentru albaiulieni.

Turismul în Cetatea Alba Carolina creează oportunități de creștere economică regională și locală și contribuie la crearea de noi locuri de muncă prin valorificarea patrimoniului cultural și natural. (…) Valorificarea atracțiilor turistice, printr-o atentă, pertinentă, consistentă și constantă promovare poate contribui la creșterea economică a municipiului Alba Iulia, prin favorizarea aparțiției și dezvoltării firmelor locale, transformând arealele cu competivitate economică scăzută în prezent (zona Cetății istorice) în zone atractive pentru investitori”, se precizează în caietul de sarcini.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Luk

    duminică, 16.04.2023 at 20:33

    dar totuși..dacii..dacii unde sunt .pentru că romanii au venit aici că și ocupanți tocmai prin asta ne umilim..trebuiau să fie daci.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax