Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Garda Austriacă revine în Cetatea Alba Carolina cu 63 de reprezentații. Spectacole în fiecare zi de sâmbătă și duminică

Publicat

garda

Garda Austriacă a Cetății Alba Carolina va fi prezentă și în acest an, pe străzile din Cetate, cu 63 de reprezentanții. 

În acest sens, Primăria Alba Iulia a lansat o achiziție publică pentru achiziționarea de servicii artistice de reenactment, cu soldați și cai, care reprezintă perioada habsburgică.

Aceștia vor defila prin Cetatea Alba Carolina, în zilele de weekend. Prețul achiziței este oferta cea mai scăzută, potrivit caietului de sarcini. 

Spectacolele se vor desfășura în perioada 14 mai – 2 octombrie 2022 și vor fi de 2 feluri:

Spectacole de proporții reduse cu Garda mică (13 persoane și 3 cai), cu o durată de minim 30 minute/reprezentație, spectacol tip itinerant cu desfășurare pe Pietonala Mihai Viteazul, traseu între Poarta a IV-a și Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina, cu ceremonial de schimb de gardă la Poarta a IV-a și Poarta a III-a – 21 reprezentații sâmbăta de la ora 12:00;

Spectacole cu Garda mare (25 de persoane și 4 cai), cu o durată de minim 30 minute/reprezentație, spectacol tip itinerant cu desfășurare pe Pietonala Mihai Viteazul, traseu între Poarta a IV-a și Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina, cu ceremonial de schimb de gardă la Poarta a IV-a și Poarta a III-a – 42 reprezentații sâmbăta de la ora 19:00 și duminica de la ora 12:00.

După cum se poate observa din caietul de sarcini al primăriei, spectacolele vor avea loc sâmbăta de la ora 12:00 și de la ora 19:00, și duminica de la ora 12:00.

Pe lângă garda austriacă, la Alba Iulia, vor avea loc reprezentațiile de reenactment cu daci și romani, dar din acest an, vor avea loc și reprezentații cu Garda Națională.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Decebal

    joi, 28.04.2022 at 23:14

    nu am intales niciodata de ce fac parada niste cotropitori ?

  2. al doilea

    vineri, 29.04.2022 at 10:25

    pt ca daca nu erau acesti „cotropitori” aici in transilvania nu era frumusetea care exista astazi..nu erau cetati, nu erau obiceiuri si mâncăruri si multe alte lucruri pe care le-am preluat de la sasi si unguri..transilvania era ca si oltenia..adica rau. daca mergi la slatina nu ai ce vedea..si tocmai daia ca nu au avut influenta de care am beneficiat noi in transilvania.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax