Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Garda Austriacă se întoarce în Cetatea Alba Carolina. Când vor fi reprezentațiile și câți bani plătește Primăria Alba Iulia

Publicat

La Alba Iulia revin reprezentațiile cu Garda Austriacă în Cetatea Alba Carolina, în urma unei achizții directe lansate de Primăria municipiului Alba Iulia, în urmă cu aproape două săptămâni. 

Schimbul de gardă se va desfășura între Poarta a a III-a și Poarta a IV-a a Cetății Alba Carolina, în fiecare zi de vineri, sâmbătă și duminică, de la ora 12.00, a precizat pentru alba24.ro purtătorul de cuvânt al Primăriei, Flaviu Buta.

În fiecare zi de vineri și duminică, pe străzile Cetății va defila ”Garda mică”, iar sâmbătă – ”Garda Mare”, cea cu 25 de persoane și 4 cai, dar fără tragere de artilerie.

La prima reprezentație din acest an, vineri, 16 iulie, se anunță 32 de grade Celsius la umbră. La fel ca și administrația Hava, și administrația Pleșa a păstrat ora 12.00 pentru schimbul de gardă, o reprezentație care atrage mulți turiști în mjlocul zilei, în Cetatea Alba Carolina, mare parte dintre cei care vin sunt ”turiști de tranzit”.

Mai exact, turiștii vin la Alba Iulia pentru schimbul de gardă, stau pentru câteva ore, în soarele arzător și apoi pleacă spre o altă destinație, unde se cazează peste noapte, cel mai adesea aleg orașe precum Sibiu sau Deva.

Mai multe voci din HoReCa au criticat ora aleasă de administrația locală pentru reprezentație, ca fiind una nepotrivită, pe motiv motiv că turiștii nu rămân mai mult timp în oraș.

Aceștia au propus de mai multe ori ca schimbul de gardă să fie seara, după ora 18.00, pentru ca turiștii să rămână peste noapte la Alba Iulia. O astfel de măsură ar ajuta economia locală, în special micii comercianți din Alba Iulia, hotelurile și restaurantele, care au avut de suferit de pe urma pandemiei.

Cât plătește primăria

Fiecare spectacol cu Garda mică costă 2.000 de lei fără TVA.

Un spectacol cu Garda Mare, varianta 1 (30 de persoane și 10 cai, fără tragere de artilerie) costă 4.800 de lei fără TVA.

Un spectacol cu Garda Mare varianta 2 (25 de persoane și 4 cai, fără tragere de artilerie) 3.200 de lei fără TVA.

În achiziția directă au fost stipulate 39 de spectacole cu garda mică și 26 de spectacole cu cele două gărzi mari, câte 13 de fiecare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax