Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Garda de Mediu Alba: Amendă de 60.000 de lei și avertismente pentru trei agenți economici, în urma poluării de pe râul Galda

Publicat

pesti morti Garda de Mediu Alba a sancționat trei agenți economici din zona Galda cu o amendă contravențională de 60.000 de lei și două avertismente, în urma producerii unei poluări accidentale, în urmă cu o săptămână, la confluența râului Galda cu râul Mureș, poluare manifestată cu mortalitate piscicolă.

În data de 12 iulie, ora 8.00, Garda de Mediu Alba a fost sesizată despre producerea unei poluări accidentale la confluența râului Galda cu râul Mureș, manifestată cu mortalitate piscicolă (câțiva zeci de pești de mărime mică și medie).

O echipă de comisari s-a deplasat în zonă pentru investigații împreună cu reprezentanți ai Sistemului de Gospodărire Apa Alba și ai Poliției. Reprezentanții SGA au prelevat probe de apă din răurile Cricău și Galda, precum și probe din apele uzate, evacuate din stațiile de epurare de pe cursul celor două râuri, amonte și aval de aceste evacuări.

În urma analizelor efectuate de către Sistemul de Gospodărire Apa Alba, în laboratorul de specialitate, pentru probele de apă prelevate de la cei cinci operatori economici care își desfășoară activitatea în zonă, potențiali poluatori, la trei trei dintre aceștia s-au înregistrat depășiri ale concentrațiilor maxime admise pentru indicatorii prevăzuți în actele de reglementare.

Comisariatul Județean Alba al Gărzii de Mediu a sancționat cei trei agenți economici pentru nerespectarea prevederilor actelor de reglementare, după cum urmează: o amendă contravențională de 60.000 lei și două avertismente, sancțiuni aplicate în baza OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate