Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Garda de Mediu Alba, controale în municipii privind respectarea legislației spațiilor verzi. Ce au constatat comisarii

Publicat

alba iulia

În perioada 26 mai – 12 iunie, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Alba a desfășurat, în municipiile din județul Alba, un control tematic privind respectarea legislației de mediu din domeniul spațiilor verzi aflate în proprietate publică. Obligația organizării și conducerii registrelor spațiilor verzi revine autorităților administrației publice locale.

În cadrul controlului, echipe de comisari ai Gărzii de Mediu Alba au verificat dacă toate categoriile de spații verzi de pe teritoriul municipiilor au fost inventariate și înregistrate în Registrul spațiilor verzi, fiind verificate inclusiv măsurile de întreținere a acestora și stadiile întocmirii planurilor de acțiuni pentru extinderea spațiilor verzi.

În timpul controalelor desfășurate au fost consemnate o serie de neconformități, respectiv: arbori ocrotiți și arbori ornamentali neinventariați, spații verzi neinventariate (aferente dotărilor publice din creșe, grădinițe, școli, unități sanitare sau de protecție socială, instituții, edificii de cult, cimitire), neactualizarea Registrului spațiilor verzi urmare a modificărilor apărute, etc.

S-a constatat, de asemenea, că în unele municipii, registrele locale ale spațiilor verzi nu au fost fost făcute publice.

Având în vedere aceste neconformități au fost întocmite note de constatare prin care s-au stabilit măsuri cu termene de realizare, urmând ca, la expirarea termenelor, să fie verificat modul de îndeplinire a acestora.

Reprezentanții Gărzii de Mediu Alba reamintesc faptul că nerealizarea în totalitate și la termen a măsurilor stabilite în notele de constatare încheiate se sancționează, potrivit legii, cu amendă contravențională cuprinsă între 50.000 și 100.000 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax