Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Garda Naţională de la Alba Iulia: Voluntarii se pot înscrie până în 22 iulie. Condiţii pentru selecţia celor 10 soldaţi

Publicat

1 Persoanele care doresc să se înscrie la voluntariatul organizat pentru crearea unei Gărzi Naționale Românești la Alba Iulia o pot face până la data de 22 iulie, au transmis marți, reprezentanții Muzeului Național al Unirii.

Prin proiectuluiȚinutele Istoriei V. Garda Națională de la Alba Iulia” se dorește realizarea unei Gărzi Naționale Românești, alcătuită din zece soldați. Înscrierea se adresează bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani.

Cei care doresc să facă parte din acest proiect trebuie să-și dea datele de contact (nume, prenume, număr de telefon, adresă email) la adresa de email muzeulalba_relatiipublice@yahoo.com sau pe pagina de facebook a instituției.

Dintre cei înscriși, vor deveni soldați doar după o selecție riguroasă axată pe criterii fizice și culturale.

poza De precizat că Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia a obținut o finanțare de 54.000 de lei în urma concursului de proiecte lansat de A.F.C.N, sesiunea de finanţare II / 2016, destinat susţinerii de proiecte culturale. Proiectul depus de Muzeu se numește „Ținutele Istoriei V. Garda Națională de la Alba Iulia”.

Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.), instituție publică subordonată Ministerului Culturii, oferă în fiecare an finanțări nerambursabile instituțiilor publice, organizațiilor neguvernamentale și persoanelor juridice de drept privat care desfășoară activități culturale. Sunt sprijinite proiecte provenite din arii tematice precum activități muzeale, teatru, dans, muzică, patrimoniu cultural național, patrimoniu imaterial, formare profesională în domeniul culturii – inclusiv management cultural și educație culturală.

Administraţia Fondului Cultural Naţional a lansat în 2 martie 2016, sesiunea de finanţare II / 2016, destinată susţinerii de proiecte culturale. Cu această ocazie sunt acordate finanţări nerambursabile pentru proiecte culturale ce se vor derula în perioada cuprinsă între data semnării contractului de finanţare (după 16 mai) şi 15 noiembrie 2016.

Peste 60 de instituții și ONG-uri și-au depus proiectele în concurs, iar Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia a reușit să se claseze pe locul 5.

Vezi şi Alba Iulia va avea și Gardă Națională. Proiect de 54.000 de lei câștigat de Muzeul Național al Unirii la concursul lansat de A.F.C.N

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax