Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Garda Romană de la Apulum face prima ieșire în străinătate, la Festivalul Antic de la Plovdiv, unul dintre cele mai vechi orașe din Europa

Publicat

Garda Romană de la Apulum va participa în acest weekend la Festivalul antic de la Plovdiv, Bulgaria. Aceasta ste prima ieşire în afara graniţelor ţării a grupului de istorici și voluntari albaiulieni care dau viaţă Legiunii a XIII-a Gemina.

„Acestă participare confirmă o dată în plus succesul de care se bucură proiectul Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, care a debutat anul trecut la sfârşitul lunii octombrie. Asta pentru că voluntarii care compun Garda Romană s-au făcut deja remarcaţi în România la festivalurile de reconstituire istorică la care au participat, cum au fost cele de la Porolissum Fest(Moigrad/ Sălaj), Dac Fest (Costeşti/ Hundedoara), Călugăreni (Harghita) sau Zalău (Sălaj). De asemenea, să nu uităm de numerosul public care a asistat în fiecare zi de vineri, din lunile iulie şi august, la spectacolul oferit de romani şi daci în faţa Porţii a IV-a din Cetatea Alba Carolina”, au transmis reprezentanții Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

Toate acţiunile Legiunii a XIII-a Gemina au ca scop promovarea şi punerea în valoare din punct de vedere turistic a obiectivelor arheologice romane care se găsesc la Alba Iulia, oraş care se întinde peste anticul Apulum. În această serie se înscrie şi participarea Legiunii a XIII-a Gemina de la Apulum la festivalul de la Plovdiv, unul dintre cele mai vechi oraşe din Europa, care deţine un impresionant patrimoniu trac, grecesc şi roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax