Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Garden Party marca R.Y.M.A: Se inaugurează campingul de pe traseul de Nord al Cetăţii

Publicat

Asociaţia RYMA invită albaiulienii, vineri, la Garden Party, un eveniment ce marchează inaugurarea campingului amenajat în spatiul de pe traseul de nord al Cetăţii şi la care invitat special este DJ Badea.

Potrivit organizatorilor, amenajarea s-a făcut exclusiv cu ajutorul voluntarilor Asociaţiei RYMA, iar rezultatul este un spatiu de 1400 m, care din teren viran s-a transformat într-o zonă complet ecologizată, cu iarbă, flori şi arbuşti, 100 mp de alei din piatră, cu sistem de irigaţii, băncuţe, jardiniere, hamace şi un duş ecologic.

Întreaga investiţie se ridică la suma de 13.000 de lei, bani proveniţi în urma câştigării unui concurs de proiecte desfăşurat în cadrul programului “Spaţii verzi urbane”, iar finanţatorii sunt MOL România şi Fundaţia Pentru Parteneriat, cărora li s-au alăturat ca sponsori Primăria Alba Iulia (2500 lei), Asociatia RYMA (2500 lei).

„Trandafirii au fost plantaţi în cadrul acţiunii <O floare pentru Cetate> în care vizitatorii şanţurilor Cetăţii au fost invitaţi să planteze câte o floare, asa încât proiectul <Împreună dăm viaţă Cetăţii!> şi-a atins scopul iniţial şi a reunit autorităţi publice, firme, ONG-uri şi oameni simpli în procesul de reabilitare a acestui şanţ dintre zidurile Cetăţii. Investiţiile de peste 50 de milioane de euro realizate în ultimii ani în Cetatea Alba Iulia vor atrage foarte mulţi vizitatori pe viitor. Asociatia RYMA are un plan coerent şi ambiţios prin care vine în întâmpinarea turiştilor şi totodată creşte atractivitatea Cetăţii şi pentru albaiulieni. După inaugurarea <Centrului Cultural Poarta 7> urmează campingul, primul centru de informare turistică şi multe, multe evenimente de calibru internaţional. Acesta oază de verdeaţă din Cetate îi va răcori pe locuitorii oraşului încinşi de soarele arzător, va găzdui turiştii care doresc să viziteze Cetatea şi va fi o poartă pentru drumeţiile din Apuseni”, a spus Cristina Anghel, preşedintele Asociatiei RYMA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. cristina

    joi, 07.07.2011 at 21:58

    o rectificare: doar finantarea de la MOL Romania a fost de 8000 ron,la care s-au mai adaugat 2500 ron de la Primarie si 2500 ron de la Asociatia RYMA

    • moderatorul de serviciu

      joi, 07.07.2011 at 23:12

      @cristina, rectificat. multumim

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax