Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Gardienii din închisori vor salarii mai mari și pedepse mai dure pentru deținuții care îi agresează. La Aiud, GREVĂ japoneză

Publicat

Penitenciar Aiud

Penitenciar AiudGardienii din închisorile româneşti au început protestele. Aceștia vor salarii mai mari și pedepse mai dure pentru deținuții care îi agresează verbal sau fizic. La Penitenciarul din Aiud activitatea gardienilor se desfășoară în condiții normale, o parte dintre aceştia având însă banderole negre, în semn de protest, potrivit reprezentanților instituţiei.

Cele mai multe dintre revendicările gardienilor sunt legate de banii pe care îi câştigă. Chiar dacă salariile le-au fost mărite anul trecut, ei spun că în continuare sunt mici, orele suplimentare nu sunt plătite şi nici nu se fac angajări, potrivit Blocului Național Sindical.

Gardienii se tem și pentru siguranța lor și spun că sigura pedeapsă pe care o primesc deținuții, în cazul în care agresează un angajat al penitenciarului, este că nu au voie să primească vizite timp de o lună.

În Penitenciarul Aiud, activitatea se desfășoară în condiții normale, dar gardienii din Alba s-au alăturat, la capitolul revendicări, colegilor din țară.

Potrivit reprezentanților penitenciarului, nu se cunosc cazuri de angajați care să fie plecați la București pentru proteste. În semn de protest, o parte din gardieni poartă banderole negre.

Joi, în Bucureşti, aproximativ 250 de membri ai Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare (SNLP) au protestat, între orele 9.00 – 11.00, în fața Ministerului Justiției. Cer deblocarea de urgență a posturilor vacante și achitarea la zi a drepturilor salariale cuvenite personalului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax