Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Gata cu (Fr)AGA: Guvernul vrea să taie plata reprezentanților statului în adunările generale ale acționarilor de la societățile cu capital de stat

Publicat

palatul victoria guvern Reprezentanţii statului în adunările generale ale acţionarilor (AGA) societăţilor cu capital integral sau majoritar de stat ar putea să nu mai fie remuneraţi pentru această activitate de reprezentare. Propunerea este inclusă într-un memorandum, aflat miercuri, pe ordinea de zi a ședinței Guvernului.

Guvernul urmează să discute și să aprobe, în ședința de miercuri, un memorandum cu tema: „participarea, cu titlu gratuit, a reprezentanţilor statului în adunările generale ale acţionarilor societăţilor, cu capital integral sau majoritar deţinut direct sau indirect de Statul Român prin instituţiile publice”.

Conform unei ordonanţe din 2013, companiile pot acorda membrilor AGA remuneraţii de până la 25% din indemnizaţia fixă lunară a directorilor generali sau directorilor, pe şedinţă şi pentru mai mult de o şedinţă într-o lună, scrie profit.ro.

Măsura nu se aplică şi pentru reprezentanţii statului în consiliile de administraţie. Săptămâna trecută, Ministerul pentru Dialog Civic a publicat o listă cu toţi reprezentanţii statului în consiliile de administraţie ale companiilor de stat, iar unii dintre aceştia se regăsesc şi în câte două-trei funcţii.

surse: gov.ro, profit.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax