Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTBAL: FC Unirea se chinuie să evite retrogradarea. Victorie cu 2-1, acasă la Gaz Metan CFR Craiova

Publicat

Unirea Alba Iulia a obținut al doilea succes consecutiv din returul acestui campionat. Trupa pregătită de Gabi Stan s-a impus cu 2-1, în fața craiovenilor de la Gaz Metan CFR, grație golurilor reușite de Adrian Câmpeanu și Dragoș Boboc. Gazdele au replicat prin Chirea.

Uniriștii au început curajos meciul și, în minutul 24, Adrian Câmpeanu a reușit să deschidă scorul, în urma unui șut al lui Stanciu respins în lateral de portarul craiovenilor.  În minutul 34, Chirea a înscris un eurogol în poarta lui Pascal, printr-un șut de la aproximativ 25 de metri. Totuși, Craiova putea intra în avantaj la cabine, dar portarul uniriștilor, Adrian Pascal s-a opus șutului expediat de același Chirea, de la 30 de metri. Uniriștii au dat lovitura de grație în minutul 57, când Dragoș Boboc a înscris un gol superb, cu capul, din 10 metri. În urma unei centrări expediate de Spătaru, mingea trimisă de Boboc a mers la colțul lung, în plasa laterală.

Golul de 1-2 i-a aruncat pe fotbaliștii lui ”Jerry” Gane în atac, însă ocaziile periculoase au aparținut tot uniriștilor, care au fost la un pas de 3-1, în urma unei faze hilare, la care Crușoveanu a fost la un pas de autogol, însă portarul  Neagoe a scos mingea de pe linia porții. Pe final, spiritele s-au încins, craiovenii au cerut vehement penalty la un duel dintre Bâlu și  Trifu.

Unirea Alba Iulia a luat încă o gură necesară de oxigen în lupta pentru evitarea retrogradării, în vreme ce Gabi Stan continuă să surprindă într-un mod plăcut. ”Am învins Petrolul, o echipă cu pretenții și mi-a fost teamă de echipa noastră, dar văd că începem să facem un grup unit, echipa joacă de patru etape împreună, s-au adus mulți jucători noi în iarnă, eu i-am preluat cu o săptămână înaintea returului și într-un fel mă bucur că am reușit așa repede să omogenizez câteva lucruri și nu doar tehnico-tactice. Mi-a fost teamă că echipa gazdă nu avea ce pierde și normal că ne-au dominat pe final, mi-a fost teamă să nu cedăm. Sunt trei puncte extrem de importante în evitarea retrogradării și trebuie să mai ținem una sub noi. Cred că a fost o victorie muncită, meritată, împotriva unei echipe foarte bune; mi-a plăcut Craiova mai mult decât Petrolul”, a declarat Gabi Stan, imediat după meci.

Unirea Alba Iulia a intrat în teren în următoarea alcătuire: Pascal – Bâlu, Camara, Potopea, Al. Giurgiu – Boboc, Plenicianu (73, Al. Filip),  Militaru, Spătaru (69, Mureșan) – Stanciu (90+1, Oprea), Câmpeanu.  Rezerve: Rotaru, Bodolan, Ciofu, Oară.

Adrian Câmpeanu: ”Ne vom dărui pentru orice punct”

Aflat la prima reușită în tricoul Unirii, căpitanul Adrian Câmpeanu a savurat din plin victoria de la  Turnu Severin,  dar chiar și așa acesta este conștient că drumul pentru evitarea retrogradării va fi unul lung și aprig. ”Pe mine mă interesează să ajut echipa să se salveze de la retrogradare, nu mă interesează criticile niciunora, care nu pun suflet la echipă. Lumea trebuie să înțeleagă că fotbalul nu e un sport individual, meritele aparțin întregii echipe. Era important pentru noi să legăm două victorii, pentru a putea, în etapele următoare, să jucăm cu mai multă încredere. Cel mai important pentru noi e că, încet, arătăm ca o echipă care se va dărui total pentru orice punct. Astea două meciuri au dovedit că, dacă ai caracter, personalitate și dorință de sacrificiu, poți să te lupți de la egal la egal cu orice adversar”, a declarat, pentru Alba24.ro, Adrian Câmpeanu.

Autorul golului decisiv, Dragoș Boboc, se află la a doua reușită în tricoul Unirii. Mijlocașul speră ca, alături de colegii săi, să contribuie la evitarea retrogradării. ”E bine că am legat două victorii, sperăm să o ținem tot așa, vreau să dedic victoria tuturor jucătorilor. Pentru că s-au sacrificat total și, după părerea mea, o victorie meritată, s-a muncit foarte foarte mult. La Deva cred că a fost un accident, dacă luăm jocul cu Slatina și acolo puteam obține un punct, Alba și-a schimbat fața și nu pentru că a venit primăvara. Avem o echipă tânără, o echipă frumoasă și sperăm să aducem cât mai mulți suporteri la meci”, a declarat Dragoș Boboc.

Unirea Alba Iulia s-a bucurat la Turnu Severin de o defensivă excelent condusă de cuplul de fundaşi centrali Potopea-Camara, jucătorul de culoare fiind imbatabil în duelurile cu atacanții adverși.

Ce parere aveţi, va retrograda echipa de fotbal FC Unirea şi din Liga a II-a?

  • NU (68%)
  • DA (27%)
  • NU ŞTIU (5%)
  • Total voturi: 106

Loading ... Loading ...

FOTO: GAZETA DE SUD

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. jiji

    duminică, 27.03.2011 at 11:58

    bravo băieţi ! ţin să-l felicit pe căpitanul Cîmpeanu pentru jocul prestat la Tr-S ! ! felicitări întregii echipe.Urmează Turda,trebuie să cîştigăm acel meci ! ! ! nu vreau primul loc de paşti,dar măcar pe 10….ce ziceţi ? ? ? e posibil ? ? ?

    HAI UNIREA ALBA IULIA ! ! !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax