Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Gazeta Sporturilor: DIICOT a intrat în Casa Fotbalului, sediul FRF! Ce acuzații GRAVE planează asupra activității instituției

Publicat

frf

Procurorii DIICOT au deschis un dosar penal in rem (cercetează deocamdată fapta) la Federația Română de Fotbal (FRF), potrivit Gazetei Sporturilor, care citează un răspuns oficial al parchetului.

DIICOT arată că face urmărirea penală in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și evaziune fiscală.

FRF este condusă de 6 ani de președintele Răzvan Burleanu, reales în funcție în 2018. Federația a cheltuit 37 milioane de euro parcursul anilor 2017 și 2018, în vreme ce în 2016, când România a participat la Euro din Franța, la Casa Fotbalului s-au cheltuit 23 de milioane de euro.

  • „Există informații că în ultimele luni au fost ridicate mai multe documente de către DIICOT de la Federația Română de Fotbal. Pentru o informare cât mai corectă, vă rugăm să ne precizați dacă în acest moment DIICOT investighează vreun dosar care are legatură cu Federația Română de Fotbal”
    Mailul adresat de GSP către DIICOT, pe 16 octombrie 2019
    DIICOT, deși n-a respectat Legea privind liberul acces la informațiile de interes public, lege care prevede că trebuie oferit un răspuns oficial în cel mult 30 de zile lucrătoare, a răspuns într-un târziu Gazetei Sporturilor, tot prin intermediul unui mail, iar replica a fost următoarea:
  • „Pe rolul DIICOT – Structura Centrală se află înregistrată o cauză penală în care se efectuează urmărirea penală in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 367 NCP, delapidare, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 295 NPC, și evaziune fiscală, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 9 din L.241/2005. Alte aspecte legate de acest dosar nu pot fi comunicate în acest moment”
    Mailul adresat de DIICOT către GSP, pe 11 decembrie 2019.

Sursă și articol complet: gsp.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax