Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Gazul se scumpeşte din nou, cu aproape 6%, de astăzi, pentru clienţii casnici. Decizie ANRE

Publicat

gaze, aragaz, ochi aragaz,

De la 1 august, gazele se scumpesc cu 5,83%, potrivit unei decizii a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

În 19 iulie, membrii Comitetului de reglementare au luat în discuție solicitările furnizorilor de gaze naturale cu privire la ajustarea prețurilor.

„Solicitările vin ca urmare a faptului că, începând cu data de 1 aprilie 2017, preţul de achiziție a gazelor naturale din producţia internă s-a liberalizat, producătorii având libertatea să vândă gazele naturale la un preț care nu mai este reglementat.

În prezent, gazele naturale de proveniență internă se vând pe piața concurențială, inclusiv pentru clienții casnici, preţul de achiziție al acestora fiind stabilit în mod liber, pe baza cererii și a ofertei. (…)

Potrivit prevederilor legale, autoritatea de reglementare are obligația să stabilească prețul la gazele naturale la consumatorii casnici în baza achiziției gazelor naturale făcute de furnizori din piețele centralizate, la care se adaugă tarifele de transport, de distribuție, de înmagazinare și de furnizare, care sunt, în continuare, reglementate de ANRE. (…)

Având în vedere solicitările furnizorilor de gaze naturale și în urma analizei minuțioase a costurilor reflectate în prețul final, Comitetul de reglementare, aplicând prevederile legale, a constatat că sunt îndeplinite condițiile pentru o ajustare, în medie cu 5,83%, a preţului la gazele naturale pentru clienţii finali casnici, începând cu data de 1 august 2018”, preciza ANRE, într-un comunicat, în 19 iulie.

Este a treia scumpire a gazelor din acest an. În 10 ianuarie, preţul a crescut cu aproximativ 8,3%, iar în 1 aprilie, cu încă 10% (pentru clienţii ENGIE).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax