Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Gelos, a intrat ilegal pe contul de Facebook al fostei prietene. Bărbat din Alba, condamnat la închisoare cu suspendare

Publicat

facebook

Decizie finală la Curtea de Apel pentru un bărbat din Alba, care a intrat ilegal pe contul de Facebook al unei foste prietene. În primă instanță, Tribunalul Alba l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, dar bărbatul a atacat decizia la instanța superioară. 

La apel, bărbatul a invocat ca motiv al faptelor sale gelozia, însă Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut pedeapsa.

Bărbatul a intrat pe contul de Facebook al fostei prietene, asociat adresei de e-mail a acesteia, apoi a copiat discuţiile purtate de către femeie, prin intermediul aplicaţiei Messenger, cu un alt bărbat şi a publicat respectivele discuţii pe contul de Facebook al femeii, etichetând mai multe persoane. Ulterior, a restricţionat accesul la contul menţionat prin modificarea parolei de acces. Mai mult, bărbatul a folosit convorbirile femeii cu un alt utilizator pentru a le distribui altor persoane, inclusiv lui B.T. 

Instanţa de fond, Tribunalul Alba, l-a condamnat la un an şi  patru luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic, un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de alterarea integrităţii datelor informatice, şi  un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de transfer neautorizat de date informatice, dar a contopit pedepsele aplicate în doi de ani închisoare, suspendând  executarea pedepsei sub supraveghere (pe durata unui termen de doi ani).

Bărbatul a atacat cu apel decizia, invocând ca motiv al faptelor sale gelozia, însă instanţa de apel a menţinut pedeapsa.  „Curtea de Apel Alba Iulia a respins apelul inculpatului, instanţa reţinând că  inculpatul a comis o faptă josnică, de violare a intimităţii unei persoane, iar justificarea sa cu argumente de genul  <> nu atenuează ci, amplifică josnicia faptei. Indiferent de faptul dacă era prieten cu partea vătămată sau doar cunoscuţi care mai obişnuiau să iasă împreună în oraş, a atenta la intimitatea unei persoane este la fel de grav în ambele situaţii, fie că erau doar cunoscuţi sau prieteni.

Aceasta deoarece a tratat persoana vătămată ca pe bunul său, proprietatea sa, considerându-se îndreptăţit să folosească intimitatea acesteia, să ştie cu cine vorbeşte aceasta. Ori, orice persoană care are pe Facebook un dialog cu altă sau alte persoane se aşteaptă ca aceea discuţie să rămână între cei care o poartă (…) Gelozia nu reprezintă nicio justificare şi nicio circumstanţă atenuantă pentru asemenea porniri infracţionale” ,  precizează avocatul Raluca Cârstea, legal-land.ro, citând din considerentele deciziei penale pronunţate de Curtea de Apel Alba Iulia. 

sursă: adevarul.ro

 

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Muniție neexplodată, găsită în localitatea Cugir. Echipa pirotehnică ISU Alba, chemată să intervină

Publicat

Echipa pirotehnică ISU Alba, Detaşamentul Alba Iulia a fost chemată să intervină, duminică seara, la Cugir. Este vorba despre asanarea unui teren de muniţie neexplodată, găsită pe raza oraşului. Revenim cu detalii. Foto: arhivă  

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Standarde mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon pentru autoturisme și camionete, în Uniunea Europeană

Publicat

poluare masini

Standarde mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon pentru autoturisme și camionete au fost adoptate de Consiliul Uniunii Europene, potrivit Ministerului Transporturilor. Între 2025 și 2029, atât autoturismele, cât și camionetele vor avea obligația de a emite cu 15% mai puțin CO2. De asemenea, ținta este ca din 2030, autoturismele noi să emită, în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Șoferul care a produs accidentul mortal de la Strungari, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a fost REȚINUT

Publicat

Șoferul din Pianu de Jos care a produs accidentul din noaptea de sâmbătă spre duminică, la Strungari, în care un alt tânăr în vârstă de 30 de ani și-a pierdut viața, a fost reținut pentru 24 de ore. În momentul producerii accidentului șoferul se afla sub influența alcoolului, valoarea indicată de aparatul etilotest fiind de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Alba Iulia, imaginea unui concurs de latte art în China. Dan Băcăințan, carieră mondială în domeniul cafelei

Publicat

d

Un tânăr din Alba Iulia a fost, pentru câteva zile, imaginea unui concurs de latte art, în China. Dan Băcăințan nu este însă orice tânăr. El este campionul Italiei la cocktailuri pe bază de cafea și a reprezentat această țară la Campionatul Mondial de Cafea din Brazilia, unde s-a clasat în elita celor mai buni […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate