Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Gemeni și tripleți din toată țara au sărbătorit Ziua Națională a Multipleților la Aiud. Serbarea a fost binecuvântată de ÎPS Irineu

Publicat

Gemeni şi tripleţi veniţi din toată ţara s-au strâns duminică la Restaurantul “Luc” din Aiud, pentru a-i sărbători pe tripleţii Luana, Alesia şi Andrada Danciu, a căror mamă, Ionela Danciu, “a învins statul” şi a căror zi de naştere, 4 decembrie, a devenit ziua naţională a multipleţilor.

Petrecerea a fost deschisă de grupul de copii „Melodis” din Aiud, care a interpretat în premieră mondială “Imnul Multipleţilor”, compus de Marius Moga (coordonatorul grupului, coincidenţă de nume cu vedeta de la “Vocea României”).

Organizatoarea evenimentului, Ionela Danciu, a declarat că petrecerea a fost la un pas să fie contramandată. “Ne-au anunţat cu câteva zile înainte că sala e rezervată de un partid politic duminică după-amiază. A trebuit să devansăm totul cu 5 ore, să dăm telefoane, anunţuri”, a spus Ionela Danciu pentru Ora de Cluj. “Suntem hărţuiţi în continuare de când am câştigat procesul pentru indemnizaţie. Nu ne vom lăsa şi vom continua lupta”.

În urmă cu 5 ani, după ce a adus pe lume triplete, Ionela Danciu (fostă Brişcaru) a acţionat statul în judecată deoarece primea o singură indemnizaţie de creştere a copilului, pe motivul hilar că în acte era înregistrată doar o naştere. După ce a câştigat, în premieră naţională, acest drept, ea a încurajat şi alte femei să-şi obţină indemnizaţiile. Ionela Danciu a susţinut şi adoptarea zilei naţionale a multipleţilor, înfiinţând o asociaţie care le susţine drepturile.

La ziua tripletelor de la Aiud a fost prezent și Arhiepiscopul de Alba Iulia, ÎPS Irineu. Într-un scurt discurs, ierarhul i-a felicitat pe cei prezenţi, pentru efortul lor de a creşte mai mulţi copii.

sursa info și foto: Ora de Cluj

Sursa video: Mihai Bacalu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. tripletul

    luni, 05.12.2011 at 09:16

    La mulţi ani Luana, Alesia şi Andrada!
    D-nei Danciu Ionela vreau să-i spun însă că, nu este prima mamă care „a învins statul” în problema acordării indemnizaţiei pentru creşterea copilului în cazul naşterilor multiple.
    Încă din anul 2007, ICCJ s-a pronunţat prin Decizia nr.1947/04.04.2007 în sensul acordării indemnizaţiei fiecăruia din copiii rezultaţi dintr-o naştere multiplă. Dosarul d-nei Danciu Ionela a fost înregistrat la Tribunalul Alba abia în anul 2008. Inspirându-se din decizia ICCJ a mediatizat excesiv acest caz, pozând în Ionela D^Arc al multipleţilor. Meritul modificării legislaţiei în domeniu îl are un distins parlamentar de Alba de la PDL. Subsemnatul NU sunt membru al niciunui partid.

    • ionel

      luni, 05.12.2011 at 12:40

      Aiudenii spun că, d-na Danciu a scos certificate de persoane cu handicap pentru toate cele trei fet, pentru a încasa trei indemnizaţii încă un an, de la 2 la 3 ani.
      Dacă este adevărat să-i fie ruşine!

      • Ionela Danciu

        sâmbătă, 10.12.2011 at 18:05

        In momentul in care am nascut TREI FETITE SUPERBE , mi s-a spus si urmatorul lucru: toate trei au 5 kg. TU, Ionel, nu intelege un lucru : copiii nascuti la greutate asa mica au imunitate foarte scazuta , astfel ca racelile , in special bronsitele astmatice sunt foarte frecvente inca din primele clipe de viata . Pentru acest Ionel, pe care l-as ruga sa-mi lase mesaj la adresa de e-mail : ionelabriscaru@gmail.com, sa vedem cand ai TREI COPIII cu raceala puternica , pana la simptome de astm, cu care si-ar dori el sa stea in spital, cu care ar sta acasa si mai ales cu cine lasi TREI COPIII intr-o perioada sensibila de sanatate in conditiile in care in localitatea Aiud este o singura cresa , eu intre timp fiind diagnosticata cu CANCER TIROIDIAN. Mai „Ionel„, ITI DORESC DIN TOT SUFLETUL BINECUVANTAREA NOASTRA CU TRIPLETI, ITI DORESC SANATATEA MEA CU CANCER CU TOT, SA TE BUCURI DE REUSITA FAMILIEI MELE CU IMPUNEREA CELOR TREI LEGI SI SA AI PARTE DE ACEST SISTEM DE SANATATE DE ACUM , avand in vedere ca , cei ca tine , din conducerea tarii care asa gandesc , CA TINE , SA CAUTI SI TU IN TOATA TARA MEDICAMENTUL CARE MA TINE IN VIATA , NOVOTHYRAL 100 MG . Daca toate astea le vie parcurge si nu vei fi izbandit cu zambetul pe buze cand intalnesti persoane care te-ar blama , spunand „sa-ti fie rusine„, atunci TINE MINTE CE-TI SPUN : ESTI UN LAS SI NU, NU MI-E RUSINE DE NIMIC DE CE A DECIS O COMISIE DE 11 MEDICI CARE AU CONSIDERAT CA PRELUNGIREA PERIOADEI DE LA 2 LA 3 ANI PENTRU FETITE E O OBLIGATIE , NU UN MOFT , NU MI-E RUSINE SI SUNTEM MANDRI CA PARINTI, CA DATORITA ACELEI COMISII DE 11 MEDICI , AVEM TREI FETITE MAI SANATOASE IN URMA APLICARII TRATAMENTELOR CARE S-AU IMPUS. Daca ai fi avut bucuria de-a fi avut TRIPLETI , nu mai comentai acum , ci te bucurai alaturi de noi, familia Danciu, FERICITA familie Danciu, care-si creste cat de bine poate copiii si-n conditii de normalitate si MULT BUN SIMT. NU NE VOM FACE COPIII DE RUSINE, TU IONEL ESTE DOAR UN NUME ASCUNS , PENTRU CA ESTI UN LAS, NOI, SINGURA FAMILIE CU TRIPLETI DIN TOT JUDETUL ALBA, NU . Oare ti-ai pus intrebarea de ce Dumnezeu m-a ales pe mine sa am TRIPLETI in tot judetul si nu pe tine? Daca nu crezi in Dumnezeu, macar sa-ti fie frica de cum te-ar putea atentiona el. Pe noi ne BINECUVANTAT, pe tine ? Astept o replica , LASULE !!! Ionela Danciu.

    • Ionela Danciu

      sâmbătă, 10.12.2011 at 17:27

      Buna seara. Daca aveti cunostinte despre o astfel de decizie , VA ROG sa mi-o trimiteti si mie pe e-mail la adresa: ionelabriscaru@gmail.com. Magistratii de la ICCJ, NU AVEAU IDEE DESPRE ACEASTA NEDREPTATE A MULTIPLETILOR. Dovada am faptul ca m-au atacat in urma castigarii recursului , in alte doua dosare pe cale exceptionala : contastatie in anulare si revizuirea dosarului. Daca ar fi existat o alta decizie DUSA LA BUN SFARSIT CU UN PROCES DEFINITIVAT , de ce nu a spus titularul dosarului care este realitatea multipletilor la acel moment? Credea oare ca e usor sa parcurgi astfel de etape sau i-a fost rusine sa vorbeasca , ca nu are bani sa-si creasca copiii, Romania nu recunostea multipletii prin lege la acel moment. De ce nu va scrieti numele complet , corect si sa spuneti cand si daca ati definitivat acel proces si de unde sunteti. Poate sunteti niste cartite la care le place sa stea pe intuneric, alti copii suferind ca voi , doar ca voi sunteti smecherii din spatele unui pseudo-„nume„? Cand aveti curaj sa spuneti ca acest proces va adus pe tava in urma stresului cancer tiroidian, mai vorbim . Scoateti-va capul la lumina , spuneti-va numele , localitatea , numarul de telefon , adresa de e-mail si cea postala , asa cum am facut eu , raspundeti la mii de telefoane si trimiteti noaptea deciziile voastre din proces intregii tari care va solicita sprijinul , si mai vorbim , pana atunci nu va respect , asa cum nu o faceti nici voi, cartitelor.

    • Ionela Danciu

      sâmbătă, 10.12.2011 at 17:40

      Si ar mai fi ceva de spus : NICIODATA nu am sustinut ca eu am modificat legea multipletilor, nu aveam cum sa initiez olege ca persoana fizica, DAR MORAL , pentru ca am avut curajul sa vorbesc , asa cum alta persoana nu a avut , DA, SUNT PARINTELE INDIRECT al acestei legi. Faptul ca a facut-o un seanator de Alba , nu stiu, ca nu m-a informat nimeni . De aceea a fost votat sau ne-a furat voturi ca sa faca legi , de aceea e acolo, nu sa doarma, indiferent de cine e vorba. Eu intotdeauna am spus si nu m-am ferit sa spun ca Alexandru Peres , senator de Alba a fost cel care m-a sunat si mi-a facut cunostinta cu doi avocati LUXURIANTI : Marcel Simion si Mihaela Macavei din Alba. DA, ACESTI OAMENI , impreuna cu fratele meu Cornel Briscaru ( juristul care m-a insotit la ICCJ) AU FOST OAMENII care m-au sprijinit in demnersurile mele , GRATIS. O voi spune o viata TARE SI RASPICAT pentru toate cartitele. Faptul ca voieste a mi se imputa altele, ma absolv de orice vina. De aceea scrii cu „tripletul„ pentru ca esti un las fara identitate. Asa vei ramane pentru tot restul vietii , impaca-te cu asta.Eu sunt o mama BINECUVANTATA CU O FAMILIE PERFECTA , poti sa mori de ciuda daca nu te regasesti in fericirea noastra , a FAMILIEI DANCIU DIN AIUD , CARE MORAL ESTE „PARINTELE LEGII MULTIPLETILOR„. Mai am doua proiecte de lege , ca o ciuda a celor care ramaneti in anonimat, pentru alti copiii care inca nu-si primesc drepturile . Si stiti de ce fac astfel de lucruri bune? Pentru ca voi CARTITELOR stati in anonimatul care va reprezinta. SANATEA MEA NU V-O DORESC, SA VA DEA BUNUL DUMNEZEU UNA PE CARE-O MERITATI !!! Ionela Danciu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax