Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Generaţia care nu face nimic. România, pe locul trei în Uniunea Europeană ca număr de tineri fără nicio ocupaţie şi planuri de viaţă

Publicat

locuri de munca18 la sută dintre tinerii români, cu vârste între 16 şi 24 de ani, nu au un rost în viaţă. Nu merg la şcoală, nu lucrează şi trăiesc pe spinarea părinţilor. Pentru integrarea lor, UE a oferit României 500 de milioane de euro, dar autorităţile nu au fost capabile să acceseze nici jumătate din sumă.

Statisticile arată că la finalul anului trecut, în România erau 441.000 de tineri, cu vârste până în 30 de ani, care nu erau angajaţi şi nici nu erau incluşi într-un program de educaţie sau de training.

„Not in Education, Employment or Training” (NEET), adică „nici la școală, nici la serviciu sau în pregătire” sunt cuvintele care descriu generația din care fac parte tinerii.

Uniunea Europeană a pus la dispoziţia României aproximativ 500 de milioane de euro pentru integrarea acestor tineri pe piaţa muncii. Până acum, însă, statul român a fost incapabil să folosească vreun leu.

„Cred că problema nu este la tineri. Tinerii nu sunt nici pierduţi, nici invizibili. Este la societate în ansamblu şi mai ales la mediul politic, acolo este o mare problemă şi este o generaţie şi pierdută şi mult prea vizibilă”, a declarat Florin Jianu, un antreprenor român, potrivit Realitatea TV.

România este pe locul trei în Uniunea Europeană ca număr de tineri fără nicio ocupaţie şi planuri de viaţă. În Europa, 27 de milioane de persoane se află în această zonă de risc. Cei mai mulți tineri șomeri sunt în Italia şi Grecia. Topul este urmat de România, Croaţia, Bulgaria şi Spania.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax