Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

GeoQuest: Vânătoare de „comori” cu ajutorul GPS-ului, la Alba Iulia, în perioada 10-13 august

Publicat

La Alba Iulia va avea loc, în perioada 10 – 13 august, cea de-a X-a ediție a GeoQuest Transilvania, un joc bazat pe poziționare GPS. La evenimentul care va avea ca temă „100 de ani de România, 10 ani de Geocaching” vor participa vânători de comori (geocacheri) din diferite părți ale țării și din străinătate.

Geocaching este un joc bazat pe poziționare GPS. Jocul constă în găsirea unor cutii cu „comori” numite geocache-uri (sau cache-uri), care sunt ascunse la anumite coordonate geografice. Totul este înregistrat pe site-ul geocaching.com unde pot fi văzute coordonatele cutiilor (cache-urilor) ascunse în toată lumea. Un cache obișnuit este de fapt o cutie mică, închisă ermetic, ce conține un carnețel sau o coală de hârtie numită logbook. Cutiile mai mari pot conține diverse jucării sau lucruri de mică valoare care se pot lua de găsitor, dacă sunt înlocuite cu altele.

Geocaching-ul este similar cu un joc vechi de 150 de ani care folosește indicii și trimiteri la repere din povești. Geocaching-ul a fost conceput la scurt timp după eliminarea restricțiilor privind folosirea GPS-ului, la 1 mai 2000.

În acest an, GeoQuest-ul național se va desfășura la Alba Iulia, în luna august. Organizatorii evenimentului  sunt jucători voluntari din diferite zone ale țării.

„Ei, dragi geocacheri, anul acesta este unul special. Sărbătorim 10 ani de GeoQuest şi totodata 100 de ani de la Marea Unire. La aşa sărbătoare, locul ideal pentru a avea GeoQuestul de anul acesta este chiar Alba-Iulia.

Nu încape îndoiala că judeţul Alba este plin de peisaje de poveste. Lacuri, munţi, cascade, peşteri, cam tot ce ti-ai putea dori; toate însoţite de istoria timpului, cât şi de legendele create.

Printre aceste minuni ale naturii se numără: Vânatoriile Ponorului, gheţarul de la Scărişoara, Huda lui Papară, cheile Râmeţului, vestita Roşie Montană şi multe alte locuri pe care le veţi descoperii participând la evenimentul nostru.

Nu i-am uitat nici pe cei cărora iubesc oraşul si drumurile asfaltate – pentru ei avem tot felul de locaşe şi cetăţi care mai de care mai vestite prin frumusetea lor. Iar dacă simţiţi că vi s-a uscat un pic gâtul, drumul vinului vă va stinge setea (pentru șoferi, setea va fi stinsă de apele reci ale izvoarelor).

Încă de pe acum îi avertizăm pentru cei care vor să ne onoreze cu prezenţa că nu vor pleca la finalul evenimentului nemultumiţi!

Aceste fiind spuse vă asteptăm în perioada 10.08 – 13.08.2018 la Alba-Iulia pentru a participa la a 10-a editie de GeoQuest! Înscrieriile se fac pe pagina evenimentului https://coord.info/GC7KQ0N cu will attende!”, au transmis organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax