Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

George și Cornel Țălnar vor coordona activitatea centrului de copii și juniori al echipei de fotbal CSM Unirea Alba Iulia

Publicat

În cursul acestei veri, CSM Unirea Alba Iulia urmează să opereze restructurări masive în ceea ce privește centrul de copii și juniori al secției de fotbal.

Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia își propune să intre în rândul celor mai bune 24 de academii de fotbal din țară, care anual primesc finanțări substanțiale din partea Federației Române de Fotbal.

Pentru a atinge acest obiectiv, conducerea CSM-ului a luat decizia demarării unui parteneriat cu George Țălnar, și fuzionarea cu clubul sportiv administrat de acesta până acum, GT Sport.

Astfel, George Țălnar și o parte din echipa de antrenori cu care a colaborat până acum vor conduce destinele academiei, urmând să organizeze trialuri în urma cărora se va stabili componența lotului fiecărei grupe.

Din discuțiile purtate până acum între cele două părți implicate, se pare că ar fi vorba despre un număr de aproximativ 200 de copii care vor face parte din cele 9 grupe: U11, U12, U13, U14, U15, U17și U19, și două grupe de copii mai mici, care vor participa în Interliga națională.

În ceea ce privește grupele de U17 și U19, acestea vor fi înscrise în competițiile naționale, în vreme ce restul grupelor vor participa exclusiv în competițiile organizate la nivel județean, de AJF Alba.

Pentru a intra în grupul celor mai bune 24 de academii de fotbal din România, CSM Unirea Alba Iulia are de trecut anumite praguri la mai multe categorii.

Problema primordială la momentul de față, apare la capitolul „istoric”, întrucât grupele de copii și juniori ale clubului nu au avut parte de prea mult succes în ultima vreme.

Astfel, după spusele conducerii, se va încerca o creștere cât mai sănătoasă și totodată rapidă, pentru a reuși obținerea unor rezultate remarcabile în competițiile în care vor participa, cât mai curând.

Structura administrativă

George Țălnar, deținător de Licență UEFA A, va fi omul numărul unu în acest proiect, devenind șeful și coordonatorul centrului de copii și juniori.

În ceea ce privește funcția de director tehnic, aceasta va fi ocupată de tatăl acestuia, Cornel Țălnar, deținător al Licenței UEFA PRO, aceasta fiind una dintre condițiile pentru a ocupa acest post.

În ceea ce privește componența lotului de antrenori care vor pregăti grupele de copii și juniori, aceasta nu a fost încă definitivată, un anunț oficial în acest sens urmând a se face în cursul săptămânii viitoare, după spusele lui George Țălnar.

Echipa a II-a

Pentru a oferi un cadru propice dezvoltării și o trecere treptată spre fotbalul de seniori copiilor din centru, CSM Unirea Alba Iulia își înființează o echipă secundă.

Această echipă a doua ar urma să preia locul din Liga 4 pe care până acum îl ocupase GT Sport, mutare care ar favoriza și tactica actuală a AJF Alba, de a menține ridicat numărul echipelor din Liga 4.

„La această echipă secundă vor evolua atât jucătorii din lotul echipei mari care din diferite rațiuni nu vor evolua în Liga 3, cât și jucătorii de la grupele U17 și U19 care simțim că pot face pasul spre fotbalul de seniori”, a declarat George Țălnar pentru alba24.ro.

Același George Țălnar va conduce și echipa a doua a CSM Unirea Alba Iulia.

GT Sport nu se desființează

Activitatea clubului administrat până acum de George Țălnar va continua, pentru grupele de vârstă sub 11 ani, cât și pentru jucătorii care nu vor fi selectați în loturile Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax