Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Germania își repatriază rezervele de aur din străinătate. Speculații despre o nouă criză economică

Publicat

aur2 Germania are un plan minuțios de a-și repatria rezervele de aur în valoare de 137,5 miliarde Euro, cea mai mare parte aflate în depozitele unor mari instituţii financiare ale lumii. Începând cu 2012, Germania a început repatrierea stocurilor sale de aur din depozitele Băncii Federale de la New York (1525 tone), ale Băncii Franţei de la Paris (374 tone) şi ale Băncii Angliei de la Londra (440 tone), iar la mijlocul lunii ianuarie în acest an a fost făcut public planul Bundesbank de a rapatria până în 2020, o jumătate din rezervele aflate în străinătate, începând cu lichidarea totală a stocului din Franţa.

Acțiunea Germaniei, planificată pe o perioadă de mai mulți ani, dă naștere unor speculații legate de o posibilă nouă criză financiară, mai ales că din acest an, țara a accelerat acest proces. Intenția este ca până în 2020, doar 37% din rezerva actuală să mai rămână la New York şi, deocamdată, să rămână neatinsă rezerva aflată la Londra. O mişcare extrem de importantă şi care a suscitat multiple interpretări, majoritatea invocând pregătirea minuţioasă a Germaniei pentru o situaţie de criză economică financiară majoră, cea despre care se tot vorbeşte în ultimii ani.

Germania este, în acest moment, cu cele 3391 de tone de aur pe care le deţine, deţinătoarea celei de-a doua mari rezerve din lume (după SUA care deţin peste 8000 tone). La ora actuală aurul reprezintă aproximativ 22% din rezervele de schimb ale ţărilor industrializate şi doar 4% din rezervele statelor în curs de dezvoltare.

Rezervele de aur ale României s-au menţinut la începutul anului 2017 la 103,7 tone. Valoarea acestora s-a situat la 3,663 miliarde de euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax