Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Gerul a aglomerat UPU Alba Iulia. Sute de adulți și copii s-au prezentat la Urgențe, în ultimele zile

Publicat


Odată cu gerul a venit și valul de pacienţi la UPU. Peste 740 de persoane s-au prezentat la secţia de Urgențe de la Spitalul Judeţean Alba, în ultimele zile, cu dureri de membre de la căzături, însă doar pentru 57 au fost confirmate traumatismele. Tot în această perioadă au mai ajuns la urgență și 149 de copii cu diferite simptome de sezon. 

Răcelile după schimbările de temperatură, traumatisme și alte afecţiuni au generat aglomeraţie, de la începutul anului și până în prezent, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Alba.  Aproape 9.000 de persoane s-au prezentat la spital în primele două luni ale anului. 

Patru medici și opt asistente au în grijă de sute de persoane care ajung zilnic la UPU Alba Iulia. În jur de 4.500 de oameni se prezintă lunar la Urgențe însă doar 27% din cazuri necesită internare, iar alte câteva zeci de cazuri sunt transferate lunar la clinicile de specialitate din alte localități (Cluj-Napoca, Târgu-Mureș), în baza unor protocoale de colaborare.

Restul persoanelor care ajung să fie consultate la UPU fie sunt trimise la medicii de familie ori la domiciliu, în funcţie de situaţia fiecăreia.

„Aceasta este o problemă pentru toate UPU-urile din țară, pentru că sunt scurt-circuitate toate cabinetele medicilor de familie. Oamenii vin pentru că știu că aici își mai fac analize pentru care de regulă stau la medicii de familie, după care se duc în policlinică şi se programează. Oamenii nu au răbdare, stau până în ultimul moment sub diverse pretexte, nu-i interesează starea de sănătate și în general totul trebuie să se desfășoare pe repede-nainte”, spune șeful UPU de la spitalul din Alba Iulia, medicul Aurel Crișan.

De la începutul acestui an și până în prezent au ajuns la UPU aproape 9.000 de persoane. Dintre acestea, 746 au fost cazuri din ultimele 5 zile, odată cu valul de frig și de ninsori, cu dureri după căzături. Doar 57 au fost confirmate cu traumatisme și 9 au rămas internate.

Medicul spune că în general există aproximativ 120 de prezentări pe zi, în cele 8 ore de lucru pe tură, însă observă o creștere a numărului celor care ajung la UPU noaptea, pe motiv că ziua este aglomerat.

Părinții, speriați de gripă

Potrivit șefului UPU, din 25 februarie și până în prezent, 149 de copii au fost aduși la Urgenţe, cu afecțiuni de sezon.

„Au venit cu diferite simptome, preponderent cu cele de sezon. Febră, viroze respiratorii”, spune Aurel Crișan.

Potrivit medicului, „senzaționalul” pe care îl caută presa a panicat populația, în urma mediatizării excesive a cazurilor de decese cu diagnostic virus gripal.

„De regulă sunt persoane cu co-morbidități, boli cronice sau chiar o formă de gripă într-adevăr pentru care evoluția este rapidă. Nu sunt simptome specifice pentru această gripă, este ca o răceală obișnuită. Sigur, ai starea de dureri musculare care apar, ascensiunea termică de la început, frisoane, transpirații. Virusul este extrem de agresiv și poate să ducă la complicații de tip pneumonie, bronhopneumonie, reacții meningeale”, a mai precizat Crişan.

 


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

ALERTĂ: Primul caz de coronavirus, înregistrat în România. Este vorba despre o persoană din Gorj. VIDEO: Declarații OFICIALE

Publicat

coronavirus

Primul caz de coronavirus din România a fost confirmat. Este vorba despre o persoană din localitatea Prigoria, din județul Gorj. În această seară au fost anunțate rezultatele tuturor testelor realizate persoanelor care s-au întâlnit cu italianul bolnav care a vizitat România.  O persoană a fost infectată, iar o adoua este suspectă. Rezultatul pozitiv a fost […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Panica e nejustificată: ce se întâmplă în cazul infectării cu coronavirus. Studiu al Centrului de Prevenire a Bolilor din China

Publicat

Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor din China a publicat un studiu care analizează peste 70.000 de cazuri de infecţii cu Covid-19, incluzând cazurile confirmate, suspecte şi asimptomatice, începând cu 11 februarie. Panica este NEJUSTIFICATĂ, în această situație. Aceasta nu înseamnă că situațiile produse de virus trebuie bagatelizate, spun autoritățile.  Studiul a calculat rata […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: DECLARAȚIILE OFICIALE ale autorităților, legate de situația primului caz de coronavirus confirmat în România

Publicat

Raed Arafat și ministrul Sănătății, Victor Costache, fac declarații de presă despre situația legată de coronavirus. Un prim caz a fost confirmat în România. Este vorba despre un cetățeani din Gorj.  ALERTĂ: Primul caz de coronavirus, înregistrat în România. Este vorba despre o persoană din Gorj. VIDEO: Declarații OFICIALE Victor Costache:  Suntem din păcate în […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Cele mai vizualizate canale Youtube dedicate gaming-ului, adevărate capcane de tip scam

Publicat

Un studiu al canalelor de Youtube dedicate gaming-ului a scos la iveală faptul că acestea sunt dominate de boți și tentative de fraudă, potrivit cert.ro. Astfel, în luna ianuarie a acestui an, primele șapte cele mai urmărite canale de tip livestreaming din categoria gaming prezentau de fapt înregistrări video și diferite mesaje care promovau metode […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate