Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Gerul Bobotezei se amână, dar frigul vine până la urmă. Temperaturile vor scădea accentuat în România începând de vineri

Publicat

vine frigul toamna vremea meteo ploaie frig

Gerul Bobotezei este amintire. În toată țara, mai ales în partea de sud sunt valori de primăvară, în perioada imediat următoare, adică astăzi și mâine. Vorbim despre temperaturi neobișnuite pentru începutul de an. 

De vineri însă, temperaturile scad în toată țară, iar maximele vor atinge cel mult de 8 grade Celsius.

Noaptea vor fi precipitații pe arii extinse, va ninge la munte, în Banat, Crișana, vor fi precipitații mixte în Oltenia și Muntenia. Singura zonă unde va ploua va fi Dobrogea, unde temperaturile vor fi mai ridicate.

Media valorilor diurne va oscila vineri, sâmbătă și duminică între 4 și 6 grade, iar a celor nocturne între -2 și 0 grade.

  • Temperatura minimă absolută din ianuarie este și temperatura minimă absolută din România, aceasta fiind de -38,5 ºC, înregistrată la Bod (jud. Brașov), în 25 ianuarie 1942. În aceeași dată s-au mai înregistrat minime absolute ale lunii ianuarie, astfel: -34,8 ºC, la Alexandria, -32,8 ºC la Tg. Mureș.

Prognoza meteo în Transilvania

Vorbim deocamdată de o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă din an, cel puțin până vineri. De joi, vremea se va răci semnificativ, iar valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Media valorilor diurne va avea variații până la sfârșitul intervalului între 1 și 4 grade, iar a celor nocturne între -6 și -1 grad.

Probabilitatea pentru precipitații temporare va fi mai ridicată din 6 ianuarie și după data de 8 ianuarie.

Prognoza meteo în Maramureș

Vremea se va răci semnificativ din data de 7 ianuarie, însă valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Media valorilor diurne va oscila până la sfârșitul intervalului între 2 și 5 grade, iar a celor nocturne între -4 și -2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații temporare va fi mai ridicată în intervalul 3-5 ianuarie și după data de 8 ianuarie.

Prognoza meteo în Moldova

După data de 6 ianuarie, vremea va intra într-un proces de răcire, semnificativă la început, iar valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei.

Media valorilor diurne va avea variații, până la sfârșitul intervalului, între 1 și 4 grade, iar a celor nocturne între -4 și 0 grade.

Prognoza meteo în Oltenia

În data de 7 ianuarie, media valorilor diurne va ajunge la 6 grade, iar a celor nocturne la 0 grade. Maximele se vor situa în jurul a 4 grade, iar minimele vor coborî spre -3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată după data de 8 ianuarie, dar mai ales în intervalul 8-12 ianuarie.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax