Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Gerul pune în pericol sănătatea cetăţenilor: 15 persoane din Alba au ajuns în ultimele 24 de ore la unităţile de primire urgenţe din judeţ

Publicat

Alte 15 persoane din Alba au fost identificate în ultimele 24 de ore, de patrulele de forţe desemnate pentru protejarea populaţiei pe perioada de valabilitatea ateţionarii de Cod Portocaliu de ger. Este vorba despre cetăţeni cu nevoi speciale, a căror stare de sănătate ar fi putut fi pusă în pericol de temperaturile foarte scăzute de afară.

Pe toată perioada de valabilitate a atenţionării meteorologice Cod Portocaliu, la nivelul judeţului Alba, se desfăşoară activităţile pentru protejarea populaţiei, stabilite în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba convocată de prefectul judeţului Alba, Cornel Ştefan Bardan, în data de 30 ianuarie. Doar în ultimele 24 de ore, patrulele comune cu forţe ale Ministerului Administraţiei şi Internelor împreună cu personalul Serviciului Judeţean de Ambulanţă au depistat mai multe astfel de persoane, care au fost transportate cu ambulanţa la spitalele din Alba.

Potrivit ISU Alba, 7 persoane au fost transportate pentru îngrijiri la unităţile sanitare din Alba Iulia, Sebeş şi Aiud, alte 5 persoane au ajuns în cursul nopţii trecute la Centrul Social „Filantropia” Alba Iulia, iar alţi trei cetăţeni au ajuns la Căminul de bătrâni din Sebeş. În total, în ultimele zile s-au înregistrat la niveul judeţului Alba 33 cazuri sociale sau de persoane cu hipotermie, cărora li s-a asigurat un adăpost temporar pe toată perioada geroasă.

În ceea ce priveşte alimentarea cu utilităţi a consumatorilor din judeţul Alba, până în acest moment, nu avem sesizări de nefuncţionare în regim normal a acestora. În continuare, instituţiile judeţene cu atribuţii în acest sens monitorizează acest fenomen, pentru a se lua din timp măsurile necesare salvării persoanelor cu nevoi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax