Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Gestionarea câinilor fără stăpân, la Sebeș. Licitație de un milion de lei pentru delegarea serviciului, pe o perioadă de 5 ani

Publicat

La Sebeș se doreşte delegarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân, pe o perioadă de 5 ani. Autoritățile locale sunt pregătite să plătească peste un milion de lei pentru firma care își va asuma gestionarea câinilor vagabonzi din municipiu și localitățile arondate.

Primăria Sebeș a lansat vineri, 7 august, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru concesiunea, pe o perioadă de 5 ani, a Serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din municipiu.

Valoarea totală estimată este de 1.012.500 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, achiziția urmărește gestionarea câinilor fără stăpân de pe domeniul public și privat al municipiului Sebeș pentru un număr estimat de 450 câini/an, respectiv un număr estimat de 2.250 câini/5 ani.

Serviciul presupune:

a) Capturarea câinilor fără stăpân şi transportarea acestora la adăpostul pentru câinii fără stăpân, asigurat de concesionar pe baza sesizărilor la solicitarea autorităţii publice locale.

Capturarea câinilor fără stăpân și transportarea acestora la adăpostul special amenajat se va face pe baza sesizărilor persoanelor fizice și juridice cât și la propunerea autorității publice locale în program normal dar și în regim de urgență în cazuri speciale,

b) Preluarea, înregistrarea, consultarea, trierea şi adăpostirea câinilor fără stăpân aduşi la adăpost se va desfăşura într-un spaţiu destinat acestei activităţi unde se vor desfăşura activităţile de microcipare, deparazitare, vaccinare, sterilizare şi înregistrarea lor într-o evidenţă unică.

c) Hrănirea şi îngrijirea câinilor fără stăpân d) Eliberarea câinilor (revendicarea/adopţia) la cererea colectivităţii/grupului local, care îşi va asuma în scris răspunderea pentru ocrotirea câinilor fără stăpân trataţi, dar fără a fi lăsaţi liberi pe domeniul public.

e) Eutanasierea câinilor cu boli incurabile se va face cu respectarea normelor legale în vigoare de către personalul specializat al serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân. Această activitate va fi efectuată de către un medic veterinar folosind substanţele prevăzute de legislaţia în vigoare şi prin procedeele acceptate de normele sanitar veterinare, cu obligaţia ca procedeele şi substanţele utilizate să nu provoace chinuirea animalelor.

Se eutanasiază animalele bolnave și cele cu comportament agresiv, în condiţiile prevăzute de legislaţia specială, respectiv OUG nr. 155/2001.

f) Eutanasierea câinilor nerevendicaţi/neadoptaţi după expirarea termenului de 14 zile lucrătoare de la cazarea acestora, în condițiile prevăzute de legislația în vigoare.

g) Asigurarea condiţiilor prevăzute de normele legale pentru depozitarea cadavrelor până la transportarea lor în vederea incinerării.

h) Asigurarea unui contract pentru incinerarea cadavrelor de animale cu o societate autorizată.

Potrivit caietului de sarcini, serviciul se realizează cu respectarea strictă a normelor privind capturarea, transportul, îngrijirea și eutanasierea câinilor fără stăpân care suferă de boli incurabile constatate de medicul veterinar. De asemenea, serviciul va asigura protecția acestora, conform principiilor europene de protejare a animalelor, concomitent cu protecția cetățenilor din municipiu.

Operatorul serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Sebeș este obligat să captureze câinii în următoarea ordine:

1. Câinii care circulă liber, fără însoțitor, din preajma școlilor, grădinițelor, locurilor de joacă pentru copii, a parcurilor, a piețelor publice, a spitalelor

2. Câinii care circulă liber, fără însoțitor, în alte locuri publice decât cele prevăzute mai sus

3. Câinii care circulă liber, fără însoțitor, în zonele periferice ale municipiului sau a localităților arondate

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. olimpiu

    duminică, 09.08.2020 at 15:21

    Ce faceti cu mitele?
    in cartierul M. Kogalniceanu o individa a umplut zona cu zeci de mite.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax