Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Gheorghe Anghel și Ioan Rus au primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia. Ceremonie la Muzeul Principia

Publicat

Municipiul Alba Iulia a acordat două noi titluri de cetățean de onoare, la Muzeul Principia, pentru Gheorghe Anghel și Ioan Rus.

Recunoaștere, apreciere, gratitudine, emoții, flori și aplauze – au fost ingredientele principale ale dimineții de sâmbătă, la Alba Iulia, transmit reprezentanții primăriei.

De la 11.00, timp de o oră, în spațiul muzeal Principia, din inima Cetății, a avut loc festivitatea de decernare a titlului de cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia, completată cu premierea și momentul acordării diplomelor de mulțumire pentru profesorii îndrumători ai elevilor olimpici din oraș.

O adevărată somitate în materie de istorie, cercetătorul și muzeograful Gheorghe Anghel a fost primul care a intrat, de sâmbătă, în galeria oamenilor extraordinari ai Cetății, primind titlul de cetățean de onoare almunicipiului Alba Iulia. Lui i s-a alăturat avocatul Ioan Rus, o personalitate remarcabilă, care și-a pus masiv amprenta pe istoria modernă a orașului.

“Nu clădirile, nu străzile sau zidurile, nici măcar istoria, transformă un oraș… Oamenii sunt valorile supreme și sunt încântat că, de astăzi, Alba Iulia e mai bogată cu doi cetățeni de onoare.

Atât domnul Gheorghe Anghel, cât și domnul Ioan Rus, care ne-au onorat cu prezența și pe care i-am onorat azi conferindu-le titlul de cetățean de onoare al municipiului nostru, și-au dedicat, discret dar cu devotament, întreaga viață pentru a ajuta Alba Iulia să ajungă unde este acum.

Alba Iulia le mulțumește! La fel cum le mulțumește și creatorilor de viitor, tuturor  profesorilor îndrumători ai olimpicilor din oraș, dar și tuturor celor implicați în tot ceea ce înseamnă educație în Alba Iulia, de la grădinița până la universitate!” a declarat Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Un microrecital susținut de Daniel Avram cu chitara lui magică a fost liantul perfect între cele două părți ale festivității, iar toți cei prezenți au savurat fiecare acord și aplaudat fiecare cântec.

Partea a doua a evenimentului de azi, de la Principia, a fost rezervată premierii profesorilor implicați în pregătirea elevilor olimpici ai școlilor și liceelor din Alba Iulia, după ce vineri, în prima seară de AlbaFest 2023, copiii și-au primit laurii, în fața a mii de oameni.

AlbaFest continuă sâmbătă și duminică în Alba Iulia, cu concerte susținute de artiști de calibru din industria muzicală romănească: Smiley, Carla’s Dreams, Cabron, Alina Eremia, Mario Fresh, Holly Molly sau Andia, iar albaiulienii și turiștii sunt invitați și așteptați în număr cât mai mare în Piața Cetății.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax