Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Gheorghe Bora şi Dacian Herlea, candidaţii ALDE pentru primăriile orașului Baia de Arieș și comunei Șibot. Cei doi au mai avut funcţii în administraţiile locale

Publicat

IMG_3791 Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) Alba și-a prezentat, joi, doi dintre candidații pentru alegerile locale care vor avea loc în vara acestui an. Astfel, un fost primar și un fost viceprimar vizează conducerea administraţiilor locale din orașul Baia de Arieș, respectiv comuna Șibot.

În conferința de presă a filialei ALDE Alba de joi, 17 martie, au fost prezenți co-președinții organizaţiei din Alba, Ioan Lazăr și Gheorghe Feneșer. Aceștia au prezentat doi dintre candidații la funcția de primar, la alegerile locale din acest an.

gheorghe bora Din partea ALDE, pentru funcția de primar al orașului Baia de Arieș, va candida Gheorghe Bora. Fost primar PDL al orașului în perioada 2008 – 2012 și actual consilier local, acesta a trecut la ALDE și va candida din partea acestei formațiuni la alegerile locale din acest an.

„În perioada 2004 – 2008 am fost viceprimarul orașului Baia de Arieș, iar între anii 2008 – 2012, primarul acestei localități. Candidez pentru funcția de primar al orașului Baia de Arieș sub sloganul <fapte nu promisiuni>. Candidez ca o recomandare a trecutului, o certitudine a ceea ce înseamnă prezent și o obligație a viitorului”, a spus Gheorghe Bora.

Bora a spus că a susținut la un moment dat „perioada de criză”, dar după ce a văzut unde s-au dus banii tăiați din salarii, a considerat că e nedrept față de populație. „Vreau să vă spun că a fost o perioadă în care a pus bazele modernizării orașului Baia de Arieș, atrăgând fonduri, în special europene, și am creat totodată peste 100 de locuri de muncă”, a transmis Gheorghe Bora.

Potrivit acestuia, prioritatea „zero” va fi locurile de muncă.

dacian herlea Pentru Primăria comunei Șibot, din partea ALDE va candida Dacian Herlea. Are 42 de ani și în acest moment este consilier local la primăria Șibot. A fost viceprimar al localității un an și jumătate și spune că a plecat din PNL „din cauză că nu s-au respectat statutul partidului și criteriile de integritate pentru a candida la funcția de primar”.

„Împreună cu organizația PNL Șibot, în proporție de 95 la sută am făcut pasul spre ALDE pentru că aici, mai devreme sau mai târziu, ne vom regăsi toți liberalii adevărați din Alba”, a transmis Herlea.

Potrivit acestuia, în comuna Șibot, în ultimii 8 ani de zile nu s-a accesat deloc fonduri europene. „Am rămas printre puținele localități din județul Alba fără canalizare, am rămas rupți puțin de Cugir datorită autostrăzii, nu avem un nod rutier, nu avem o coborâre la autostradă”, a declarat Herlea.

Acesta a prezentat câteva idei din programul său cu care își dorește să câștige Primăria Șibot. Printre acestea se numără efectuarea unor demersuri pentru construcția unui nod rutier, realizarea unei zone industriale, precum și sprijinirea finanțării unei parcări cu toate dotările necesare transportatorilor rutieri lângă acest nod.

Candidatul ALDE la Primăria Șibot dorește și înființarea unui parc industrial în comună. „Nu un parc industrial unul cum are Sebeșul, cum are Cugirul, dar să construim două-trei hale pentru că la Șibot forța de muncă necalificată nu are unde să lucreze”, a explicat Herlea. De asemenea, acesta vrea să facă un punct farmaceutic la Balomir și să construiască trei capele mortuare, în satele unde nu există. Dacian Herlea mai promite reducerea taxelor și impozitelor locale „la nivelul suportabilității cetățenilor”, respectiv racordarea la apă potabilă unde este cazul.

Vezi şi Viceprimarul de la Şibot, Dacian Herlea, schimbat din funcţie de consilierii locali, la propunerea primarului

Co-președintele ALDE Alba, Gheorghe Feneșer, a anunțat că săptămâna viitoare vor fi prezentați alți candidați „surpriză”. Printre aceștia se va număra și primarul comunei Șpring, Daniel Gheorghe Rusu (din fostul PDL).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax