Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

GHID fiscal pentru frizeri, coafeze și manichiuriste, publicat de ANAF. Care sunt obligațiile

Publicat

Impozitarea persoanelor fizice care oferă servicii de înfrumusețare sau întreținere corporală. Un ghid privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală a fost publicat de către ANAF, pe portalul instituției.

Potrivit ANAF, ghidul poate fi găsit la rubrica Asistență contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative.

Vezi AICI ghid privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală (în format .pdf)

Ghidul realizat de specialiștii ANAF se adresează tuturor persoanelor fizice care obțin sau intenționează să obțină în anul 2024 venituri din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, în mod individual sau într-o formă de asociere.

Aceste venituri reprezintă venituri impozabile și, potrivit Codului Fiscal, se încadrează în categoria venituri din activități independente.

Plata impozitului se efectuează la bugetul de stat până la data de 25 mai, inclusiv, a anului următor celui de realizare a venitului.

Ca modalități de efectuare a plăților către Agenția Națională de Administrare Fiscală, amintim:

  • cu cardul bancar sau numerar la casieriile Trezoreiei Statului pe raza cărora contribuabilii/plătitorii își au domiciliul fiscal;
  • prin virament bancar;
  • cu mandat poștal, prin intermediul oficiilor poștale.

Informații suplimentare privind modalitățile de efectuare a plăților se regăsesc în Broşura privind modalitățile de efectuare a plăților către Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Contribuabilii care au realizat venituri din servicii de înfrumusețare în anul 2023 pot consulta Broșura privind Declarația Unică (Formularul 212), publicată în aceeași secțiune (link AICI).

Totodată, contribuabilii pot obține informații suplimentare accesând portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, www.anaf.ro, telefonic, la Serviciul central de asistență contribuabilil – Contact-center, la numărul de telefon: 031.403.91.60 sau la structurile de asistență pentru contribuabili din cadrul organelor fiscale teritoriale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax