Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ghidul aspirantului la Primaria Alba Iulia: 16 reguli de urmat, pentru un nou candidat!

Publicat

Dragă cititorule, dacă ți-a trecut prin cap vreodată că te-ai descurca (mai) bine în funcția de primar al municipiului Alba Iulia, nu-i exclus să ai dreptate. Probabil nici nu este chiar atât de greu, mai ales dacă ții cont de câteva idei pe care ți le punem la dispoziție acum, ca să ai timp să te pregătești până în 2020. Cel puțin ca să știi ce să faci și ce să nu faci. Să înveți din greșelile ”înaintașilor”. Pare un termen îndepărtat dar dacă esti atent la politicienii actuali, o sa observi că toti au intrat în starea de ”veghe”. E ciclul normal pentru ei: în primii doi ani de mandat sărbătoresc și huzuresc, iar în ultimii doi încep sa fie „aproape de cetatean”, să muște din dușmanul politic și să nu mai doarmă de grija orașului. Asa că nici tu nu ai vrea sa pierzi startul, nu-i asa ?

1. Nimeni nu s-a născut primar și nimeni nu e veșnic în funcție.
2. Cetățenii nu sunt supușii tăi. Ei sunt cei care te plătesc, iar tu trebuie să-i slujești!
3. Pentru că vei fi în slujba cetățenilor, hai la program ca tot angajatul! La 8, nu la 12, sau deloc! Fii un exemplu pentru cei pe care-i conduci!
4. Nu te plimba aiurea prin țări străine că nu pentru asta te vom alege. Treaba ta e în Alba Iulia.
5. Ține-te de programul de audiențe că de aia există! Oamenii nu vor veni de dragul de a te vedea. Vin cu necazuri și probleme. Fă un efort și ascultă-i! Nu fi arogant!

6. Desființează contractul de ridicări de mașini sau măcar îmbunătățește-l! Ridică NUMAI mașinile care încurcă circulația, blochează accesul în incinte de orice fel, sfidează bunul simț! NU mai ridica mașini care nu încurcă pe nimeni! Nu faci decât să ascunzi gunoiul sub preș, dacă nu ții cont și ce îți zicem la punctul 6.

7. Fă parcări! Ai în oraș locuri potrivite să faci parcări supra-etajate din beton. Sunt peste tot în lumea civilizată și rezolvă multe probleme. Fă măcar una în Cetate și una în Centru. Și nu le face mai scumpe decât în Sibiu sau Cluj. Nu toți lucrăm la Primărie pe salarii nesimțite.

8. Dacă tot am ajuns la subiectul ăsta, fă curățenie în primărie! Elimină nepotismul! Scutură arborii genealogici crescuți în primărie și instituțiile subordonate!

9. Redu salariile nesimțite din primărie! Legea nu te obligă să mergi la maximum posibil cu grila de salarizare. Se poate și pe la mijloc. Nu vei fi primar de metropolă. Totuși, 1000 de EURO salariu ar fi un venit decent, inclusiv pentru directorii tăi, nu crezi ? Crezi că în privat le-ar da cineva 2-3.000 de euro pe lună, banii pe care-i câștigă acum?

10. Renovează ștrandul de la Schit! Ia exemplu de la Târgu Mureș unde primăria a făcut un complex pentru toată lumea, nu doar pentru bogătași. Costă atât de puțin intrarea încât te întrebi cum reușesc să-l întrețină atât de bine. Redă demnitatea oamenilor de rând care nu își permit să înoate la Hotel Parc sau să meargă în Dubai în concediu! Și ei votează, și ei plătesc taxe locale. Nu bloca proiectul ăsta din cauza popilor și a celor două doamne directoare cu vile pe acolo! Ștrandul a fost primul în zonă. Și nu arunca banii pe proiecte pentru prieteni!

11. Fă un giratoriu la intersecția care duce la Drâmbar! Mor oameni acolo. Și nu sări să zici că nu se poate că nu e drumul primăriei! Șeful de la CNAIR a spus public că dă oricărei primarii dreptul de a face astfel de lucrări dacă sunt necesare. Doar cere-le. Salvezi niște vieți.

12. Rezolvă problema parapeților metalici de pe marginea drumurilor! Sunt urâți cu plasticul ăla murdar, iar cei care ies de pe străzile laterale în drumul Alba Iulia-Micești, își riscă viața de fiecare dată.

13. Fă piste de biciclete adevărate și cursive, să putem merge din Cetate în Centru fără întrerupere!

14. Fă ceva cu Cetatea recent renovată! E mișto, dar de ce se strică așa de repede ?

15. Învață (obligă) angajații primăriei să ZÂMBEASCĂ! Nu merge nimeni acolo de plăcere. Mergem de nevoie și suntem deja stresati și nervoși. Ultimul lucru pe care am vrea să-l vedem e un funcționar acru de parcă a crescut în lămâi. Roagă-i (fă-i) să zâmbească și să fie amabili!

16. Ai salariu (prea) mare. Rămâi (doar) la el!

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. grigore

    marți, 27.03.2018 at 08:10

    Claudiu iti propun sa candidezi crezi ca vei reusi ceva din toate aceste lucruri?

    • Claudiu Makkai

      marți, 27.03.2018 at 19:49

      Pentru cateva iti trebuie doar bun-simt si atat. Pentru restul ai nevoie de bani bine administrati iar bugetul local e destul de generos. Deci daca e vointa se pot face toate. In privinta candidaturii…eu nu sunt politician asa ca nu se pune problema.

  2. un localnic

    marți, 27.03.2018 at 08:52

    Felicitari pentru articol. Doar ca referitor la tot ce s-a spus in acest articol, parerea mea este ca se stiu aceste lucruri nu de astazi de ieri, de mai mult timp, doar ca nu exista interes, mai pe intelesul tuturor nu pica cat trebuie, nu se face. Si cred ca purul adevar este ca nu se vrea. Bani au fost si sunt doar ca nu sunt directionati unde trebuie. Atatea fonduri nerambursabile au intrat in Romania din 2007 incoace si noi tot nu avem o autostrada care sa traverseze tara in lung si in lat, cum se zice. Oare de ce ? Sper ca mesajele din articol sa ajunga acolo unde au fost destinate si sa se si faca ceva concret sa se vada nu doar autostrazi pe hartie.

  3. candidatul

    marți, 27.03.2018 at 18:36

    foarte bine structurat articolul,bravo. dar oare crezi ca-i pasa **ATOTSTIUTORULUI**.Nu, dupa cum se exprima pe la sedintele de consiliu local **Inaltimea sa**- MI SE RUPE… Speram sa se rupaaaaa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax