Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ghișeul.ro și Spațiul Privat Virtual devin interconectate. Peste 30 de impozite și contribuții vor putea fi achitate online

Publicat

Persoanele care sunt înregistrate  în Spațiul Privat Virtual vor putea face plata obligațiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghiseul.ro.

În acest fel se va permite achitarea a peste 30 de impozite și contribuții, anunță Ministerul Finanțelor. Opțiunea va fi valabilă de săptămâna viitoare, potrivit g4media.ro.

Practic, cele două platforme – SPV și Ghiseul.ro – devin interconectate.

În Spațiul Privat Virtual (SPV), la accesarea serviciului “Plata obligațiilor fiscale”, se va afișa pagina de pornire, în care trebuie ales CNP-ul pentru care se dorește plata. În cazul persoanelor care se autentifică în SPV cu NPOTP (nume, parola si OTP), în listă apare doar CNP-ul titularului de cont.

La apăsarea butonului „Afișare obligații restante”, se afișează lista obligațiilor ce pot fi plătite prin platforma ghiseul.ro, și care cuprinde peste 30 de poziții, de la impozitul pe venituri, la contribuții, accize colectate și până la plata unor penalități.

La apăsarea butonului „Plătește”, utilizatorul va fi direcționat către serviciul de plată online al platformei ghiseul.ro, unde are de bifat căsuța „Aprob plata și sunt de acord cu termenii și condițiile de utilizare” și butonul „PLATESTE”. Din această pagină nu mai există posibilitatea întoarcerii la serviciul disponibil în SPV.

Mai mult de atât, Ministerul Finanțelor Publice a anunțat că va permite înrolarea contribuabililor (persoane sau reprezentanții unor companii sau entităţi fără personalitate juridică) în Spațiul Privat Virtual (SPV) cu ajutorul identificării în sistem video.

Contribuabilii vor avea opțiunea să se înregistreze online în SPV printr-o verificare video în baza documentelor transmise și/sau informaţiilor comunicate pe baza acordului privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax