Connect with us
Publicitate

CUGIR

Gigantul Daimler anunță repornirea ”pas cu pas” investițiilor sale din toată lumea. Situația fabricilor de la Sebeș și Cugir

Publicat

Daimler

Mercedes începe să își repornească la capacitate maximă fabricile din toată lumea. S-a întâmplat deja la Untertürkheim, Berlin, Hamburg, Rastatt, Sindelfingen și Bremen. 

Potrivit unui comunicat oficial al companiei, acest lucru se va întâmpla și la fabricile din Cugir și Sebeș, dar și la Kecskemét (Ungaria) and Tuscaloosa (SUA).

Compania nu a anunțat deocamdată când se va întâmpla acest lucru, dar comunicatul de presă vorbește despre o repornire ”pas cu pas” a concernului german și a investițiilor din România.

Activitatea în fabricile concernului a fost fie suspendată fie redusă. În aceste condiții, unii dintre angajați au intrat în șomaj tehnic, alții au avut un program scurt de lucru și alții au fost lăsați să lucreze de acasă.

”Pentru a-și proteja angajații, compania a luat măsuri de prevenire a infecțiilor și a convenit un pachet cuprinzător de măsuri pe care le-a aplicat în uzine. Acestea includ standardele de igienă și curățenie, reglementările pentru menținerea unei distanțe minime de siguranță de 1,5 metri și utilizarea măștilor care acoperă gura și nasul în producție.

Daimler a decis să suspende cea mai mare parte a producției sale, precum și activitatea în anumite zone administrative din Europa pentru o perioadă inițială de două săptămâni (23 martie – 5 aprilie 2020). Aceasta a fost urmată de scurtarea programului de muncă în Germania, începând cu 6 aprilie” se arată în comunicat.

Redeschiderea la capacitate maximă a fabricilor din fiecare țară se va supune regulilor locale din fiecare țară, iar compania va urma recomandările autorităților.

Managementul Daimler va monitoriza zituația constant și va lua măsurile necesare, se arată comunicatul de presă.

Valoarea totală a investiţiilor realizate de Daimler la Sebeş şi Cugir depăşeşte 600 de milioane de euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax