Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Giratoriul din zona pieţei din Cetate a intrat în reabilitare: Reducere de 50.000 de lei din costul total al lucrării

Publicat

Primăria Alba Iulia a demarat lucrările şi la ultimul sens giratoriu, din cele patru prevăzute pentru amenajare în acest an, în municipiul Alba Iulia. Acesta este amplasat la intersecţia străzii Toporaşilor cu Bulevardul Revoluţiei, iar costurile investiţiei realizate din credit bancar se ridică la suma de 211.000 lei.

Potrivit şefului Serviciului Direcţiei Tehnice, Dezvoltare şi Monitorizare Utilităţi Publice din cadrul Primăriei Alba Iulia, Gabriel Armean, în zona pieţei din Cetate se va face o repoziţionare a căilor de circulaţie, iar accesul va fi modificat. Intersecţia respectivă va fi prevăzută cu trei instalaţii semaforizate cu buton, amplasate la solicitarea cetăţenilor, care vor fi interconectate pentru a nu perturba deplasarea autovehiculelor. În prezent, în municipiul nostru există alte 8 astfel de semafoare, dar care nu sunt legate între ele.

Gabriel Armean a precizat că s-a reuşit, printr-o înţelegere cu Poliţia Municipiului Alba Iulia – Biroul Rutier, modificarea proiectului şi crearea unor căi suplimentare de acces. Aceste schimbări vor facilita deplasarea în interiorul giratoriului, dar reprezintă şi o reducere a costurilor de execuţie, cu aproximativ 50.000 de lei. Astfel, responsabilii Primăriei cred că vor reuşi să finalizeze investiţia la un preţ ce nu va depăşi suma de 165.000 de lei, în loc de 211.000 de lei cât era prevăzut iniţial.

Primăria municipiului Alba Iulia a alocat suma de 500.000 de lei pentru amenajarea celor patru sensuri giratorii din municipiu. Gabriel Armean ne-a explicat că banii sunt alocaţi în urma unui credit bancar, iar o sumă relativ mică din bugetul local – pentru plata taxelor şi avizelor. Celelalte trei sensuri giratorii au fost deja finalizate, respectiv în intersecţiile străzilor Henri Coandă cu Vasile Alecsandri, Doinei cu Calea Moţilor şi Septimius Severus – Cartierul Tolstoi cu Calea Moţilor. Preţul lucrărilor la sensul giratoriu din cartierul Tolstoi s-a ridicat la suma de 221.323 lei.

Reprezentanţii Primăriei susţin că lucrările la sensul giratoriu din zona pieţei din Cetate vor fi terminate până cel târziu săptămâna viitoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Evrika

    miercuri, 15.06.2011 at 14:38

    Bestial……sensul giratoriu de pe Calea Motilor a costat 50.000 EURO. Are jacuzzi, cablu, internet, incallzire prin pardoseala si finisase cu marmura de Carrara?:) Adapost antiatomic are sigur, crama si piscina. Asa se mai justifica pretul:)

  2. ioana

    miercuri, 15.06.2011 at 16:42

    nu este corect

  3. krougar

    miercuri, 15.06.2011 at 19:16

    prin simplul fapt ca reduc costul inseamna ca se acuza. Daca ar fi un pret real, cum ar fi putut reduce cheltuiala?. Si cat de reala va fi aceasta sau e doar o stire de presa pana va trece subiectul si se va uita? Cum mai poti avea incredere in asemenea autoritati?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax