Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Globe-trotter celebru în Marea Britanie, la pas prin Munții Șureanu. Experianța Ursulei, în lupta cu cancerul ovarian

Publicat

De la Kiev în Marea Britanie, pe jos, prin zăpadă și frig, pentru a crește nivelul de conștientizare în jurul unei boli groaznice: cancerul. Ursula Martin este o femeie din Țara Galilor care face o călătorie de doi ani și care a trecut ea însăși prin experiența groaznică a unui diagnostic de cancer ovarian.

La sfârșitul săptămânii trecute, Ursula a trecut prin județul Alba, prin munții Șureanu, unde a întâlnit câțiva turiști și ”localnici minunați” care i-au aflat povestea, pe scurt.

”Azi (26.01.2019) am întâlnit-o pe această femeie, undeva între Tău și Oașa, mergea pe jos cu rucsacu’ în spate. Am întrebat-o dacă dorește s-o duc până la Oașa, la cabană, cu mașina și a refuzat politicos, spunându-mi că vine pe jos din Ucraina . Am stat puțin de povești, fără să am habar cine este. Acum descopăr că-i o celebritate, a cărei poveste de viață e impresionantă.

ursula

Ursula Martin, mediatizată în Marea Britanie (autor de carte, printre altele) mărșăluiește prin România zilele astea, în plină iarnă, pentru a susține o cauză nobilă (lupta împotriva cancerului) și noi habar n-avem!!! Nimeni n-o mediatizează! Auzim doar de mizeriile din politică, din păcate”, a scris pe contul său de facebook Dacian Mirko, din Sebeș, unul dintre cei care a întâlnit-o în data de 2 ianuarie 2019 în zona Oașa, în drum spre Obârșia Lotrului. 

Diagnosticată cu cancer

Ursula Martin a devenit, oarecum fără să vrea, globe trotter. Nu face chiar înconjurul lumii, dar nu e departe. Avea 31 de ani și  se stabilise în Bulgaria când a fost diagnosticată cu cancer ovarian în stadiul 1A în timpul unei vizite de Crăciun acasă, în Țara Galilor. La începutul anului 2014, femeia a decis să meargă aproape 4.000 de kilometri în jurul Țării Galilor, făcând, pe jos, un fel de tur al spitalelor și tratamentelor, ca o modalitate de a vedea dacă s-ar putea întoarce la cine a fost înainte de diagnosticul ei.

h

De atunci, Ursula Martin a început să se implice. Acum merge pe jos de la Kiev în Marea Britanie, o călătorie care ar putea dura doi ani. În țara ei este o celebritatea și este invitată la emisiuni la BBC.

Pentru a strânge bani, Ursula a apelat la platforma Patreon.com

”Eu sunt Ursula.

Cu șapte ani în urmă nu mi-aș fi imaginat vreodată că voi cere sprijin financiar pentru călătoria mea…
În 2011, am călătorit în lungul fluviului Dunărea. Am ajuns în Bulgaria și plănuiam să rămân acolo pentru iarnă și să mă întorc înapoi în Marea Britanie. Dar nu asta s-a întâmplat: am aflat că am cancer ovarian. Călătoria a rămas în așteptare în timp ce am trecut prin boală și după aceea viața s-a schimbat.

Nu mai aveam voie să călătoresc în străinătate, așa că am planificat o plimbare în Țara Galilor, țara mea de origine, orientată în jurul controalelor spitalicești obișnuite pe care trebuia să le frecventez.

Mersul mi-a făcut bine, mi-a luat 17 luni pentru a merge 3700 mile, am strâns peste 12.000 de lire sterline pentru două organizatii de caritate pentru cancer și am scris o carte despre această experiență: „One Woman Walks Wales”, publicată de Honno, Welsh Women’s Press, în februarie 2018.

În Europa vreau să închei cercul care a început acum șapte ani și a fost întrerupt de atâtea incidente neașteptat” a scris aceasta.

Ursula Martin a spus că nu cere bani de la corporații pentru că nu dorește ca numele ei să alimenteze ”consumul nostru global”, așa că își finanțează călătoriile muncind ca îngrijitor, brutar, muncitor în supermarket și orice altceva îi poate aduce bani pentru a doua ei viață.

”În timp ce am scris cartea, am lucrat cu jumătate de normă ca brutar și am trăit în vehiculul meu pentru a-mi diminua costurile de trai, așa că îmi permiteam să am timp să scriu. Nu am un CV uimitor sau o carieră profesională, așa că mă limitez la locurile de muncă minime – lucrez ca brutar, muncitor în supermarket, portar, la bucătărie etc și încerc să-mi promovez cartea la discuții și evenimente. Această colecție de locuri de muncă cu fracțiune de normă se va adăuga unui salariu cu normă întreagă. Încă mai trăiesc în vagonul meu pentru a-mi permite să economisesc în plus câteva sute de lună” a scris Ursula, înainte de a pleca în călătoria prin Europa.

 

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. marius

    luni, 28.01.2019 la 15:34

    Experianța Ursulei ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ester Peony va reprezenta România la Eurovision 2019. Va cânta piesa „On a Sunday” la concursul de la Tel Aviv

Publicat

Ester Peony

Ester Peony cu piesa „On a Sunday” va reprezenta România la Eurovision 2019, concurs ce se va desfăşura în luna mai, la Tel Aviv. Show-ul selecţiei naţionale s-a desfăşurat duminică seara, la Sala Polivalentă din Bucureşti. Ester Peony cu piesa „On a Sunday” (65 de puncte), Bella Santiago cu „Army of Love” (50 de puncte) […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noi acuzaţii de practici ilegale: intervenţii estetice la coafor. Colegiul Medicilor a sesizat Poliţia

Publicat

sweet-estetix

O clinică de înfrumuseţare a fost reclamată la Poliţie pe motiv că ar face intervenţii estetice, precum injectarea buzelor și a pomeților, cu acid hialuronic, într-un coafor. Reprezentanţii Colegiului Medicilor Suceava spun că s-au sesizat după ce au văzut mai multe reclame în mediul online prin care un coafor promova găzduirea unui tur naţional. La […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: EUROVISION ROMANIA 2019, finala. Va fi votată piesa pentru participarea la concursul din luna mai

Publicat

finala eurovision romania 2019

Reprezentantul României la Eurovision 2019 şi piesa prezentată în acest concurs ce se va desfăşura în luna mai, la Tel Aviv, vor fi votate duminică, în cadrul show-ului selecţiei naţionale. Spectacolul de la Sala Polivalentă din Bucureşti va fi transmis în direct la TVR 1, TVR Moldova, TVRi, TVR HD şi online, pe TVR+, duminică, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

IGPR: Zeci de maşini cu defecţiuni tehnice majore, oprite în trafic. Aproape 6000 de amenzi date şoferilor, în 2 zile

Publicat

actiune politia RAR

Polițiștii și specialiștii R.A.R. au verificat în trafic, în două zile, peste 10.000 de autovehicule. Pentru defecțiuni la sistemele de frânare, direcție, iluminare sau alte nereguli care puneau în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic, polițiștii au aplicat peste 5.700 de sancțiuni. Din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate, 120 au fost pentru deficiențe ale sistemului de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate