Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Globe-trotter celebru în Marea Britanie, la pas prin Munții Șureanu. Experianța Ursulei, în lupta cu cancerul ovarian

Publicat


De la Kiev în Marea Britanie, pe jos, prin zăpadă și frig, pentru a crește nivelul de conștientizare în jurul unei boli groaznice: cancerul. Ursula Martin este o femeie din Țara Galilor care face o călătorie de doi ani și care a trecut ea însăși prin experiența groaznică a unui diagnostic de cancer ovarian.

La sfârșitul săptămânii trecute, Ursula a trecut prin județul Alba, prin munții Șureanu, unde a întâlnit câțiva turiști și ”localnici minunați” care i-au aflat povestea, pe scurt.

”Azi (26.01.2019) am întâlnit-o pe această femeie, undeva între Tău și Oașa, mergea pe jos cu rucsacu’ în spate. Am întrebat-o dacă dorește s-o duc până la Oașa, la cabană, cu mașina și a refuzat politicos, spunându-mi că vine pe jos din Ucraina . Am stat puțin de povești, fără să am habar cine este. Acum descopăr că-i o celebritate, a cărei poveste de viață e impresionantă.

ursula

Ursula Martin, mediatizată în Marea Britanie (autor de carte, printre altele) mărșăluiește prin România zilele astea, în plină iarnă, pentru a susține o cauză nobilă (lupta împotriva cancerului) și noi habar n-avem!!! Nimeni n-o mediatizează! Auzim doar de mizeriile din politică, din păcate”, a scris pe contul său de facebook Dacian Mirko, din Sebeș, unul dintre cei care a întâlnit-o în data de 2 ianuarie 2019 în zona Oașa, în drum spre Obârșia Lotrului. 

Diagnosticată cu cancer

Ursula Martin a devenit, oarecum fără să vrea, globe trotter. Nu face chiar înconjurul lumii, dar nu e departe. Avea 31 de ani și  se stabilise în Bulgaria când a fost diagnosticată cu cancer ovarian în stadiul 1A în timpul unei vizite de Crăciun acasă, în Țara Galilor. La începutul anului 2014, femeia a decis să meargă aproape 4.000 de kilometri în jurul Țării Galilor, făcând, pe jos, un fel de tur al spitalelor și tratamentelor, ca o modalitate de a vedea dacă s-ar putea întoarce la cine a fost înainte de diagnosticul ei.

h

De atunci, Ursula Martin a început să se implice. Acum merge pe jos de la Kiev în Marea Britanie, o călătorie care ar putea dura doi ani. În țara ei este o celebritatea și este invitată la emisiuni la BBC.

Pentru a strânge bani, Ursula a apelat la platforma Patreon.com

”Eu sunt Ursula.

Cu șapte ani în urmă nu mi-aș fi imaginat vreodată că voi cere sprijin financiar pentru călătoria mea…
În 2011, am călătorit în lungul fluviului Dunărea. Am ajuns în Bulgaria și plănuiam să rămân acolo pentru iarnă și să mă întorc înapoi în Marea Britanie. Dar nu asta s-a întâmplat: am aflat că am cancer ovarian. Călătoria a rămas în așteptare în timp ce am trecut prin boală și după aceea viața s-a schimbat.

Nu mai aveam voie să călătoresc în străinătate, așa că am planificat o plimbare în Țara Galilor, țara mea de origine, orientată în jurul controalelor spitalicești obișnuite pe care trebuia să le frecventez.

Mersul mi-a făcut bine, mi-a luat 17 luni pentru a merge 3700 mile, am strâns peste 12.000 de lire sterline pentru două organizatii de caritate pentru cancer și am scris o carte despre această experiență: „One Woman Walks Wales”, publicată de Honno, Welsh Women’s Press, în februarie 2018.

În Europa vreau să închei cercul care a început acum șapte ani și a fost întrerupt de atâtea incidente neașteptat” a scris aceasta.

Ursula Martin a spus că nu cere bani de la corporații pentru că nu dorește ca numele ei să alimenteze ”consumul nostru global”, așa că își finanțează călătoriile muncind ca îngrijitor, brutar, muncitor în supermarket și orice altceva îi poate aduce bani pentru a doua ei viață.

”În timp ce am scris cartea, am lucrat cu jumătate de normă ca brutar și am trăit în vehiculul meu pentru a-mi diminua costurile de trai, așa că îmi permiteam să am timp să scriu. Nu am un CV uimitor sau o carieră profesională, așa că mă limitez la locurile de muncă minime – lucrez ca brutar, muncitor în supermarket, portar, la bucătărie etc și încerc să-mi promovez cartea la discuții și evenimente. Această colecție de locuri de muncă cu fracțiune de normă se va adăuga unui salariu cu normă întreagă. Încă mai trăiesc în vagonul meu pentru a-mi permite să economisesc în plus câteva sute de lună” a scris Ursula, înainte de a pleca în călătoria prin Europa.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. marius

    luni, 28.01.2019 la 15:34

    Experianța Ursulei ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Șarpe de aproape un metru, găsit pe raftul unui magazin Kaufland din țară. Reptila, omorâtă de angajați și compania amendată

Publicat

rosii-sarpe....

Întâmplare ”exotică” la magazinul Kaufland din Sfântu Gheorghe, vineri după-amiază. Un client a găsit la raionul de fructe și legume un șarpe de casă. Până când să ajungă reprezentanții DSP Covansa, alături de un herpetolog pentru a prinde și captura reptila, angajații magazinului l-au omorât.  Mai mult, Kaufland România a fost amendată cu 10.000 de lei, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Peisaj de poveste, în Alba. Iezerul Ighiel, cel mai mare lac de baraj natural pe calcare din România

Publicat

lacul iezer ighel drona 1

La aproximativ 25 de kilometri de Alba Iulia se află cel mai mare lac de baraj natural pe calcare din România. Aflat la capătul unui drum anevoios și înconjurat de munți împăduriți, lacul Iezerul Ighiel oferă turiștilor un peisaj de un pitoresc aparte. Rezervaţia naturală Iezerul Ighiel este o arie protejată din judeţul Alba, aparţinând, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cod Galben de vreme rea în Alba. Ploi torențiale, descărcări electrice și grindină. ZONELE VIZATE

Publicat

furtuna

Meteorologii au emis o atenționare de vreme rea valabilă, sâmbătă, în intervalul orar 14.20 – 15.30, pentru o parte a județului Alba. Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula local 20-25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat conditii de grindină de mici dimensiuni. Zonele vizate din județul Alba: Câmpeni, Bistra, Albac, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Dăncilă, candidatul PSD la prezidențiale: Sunt mai puternică decât toți acești bărbați care nu fac decât să țipe de pe margine

Publicat

dancila

Viorica Dăncilă a fost votată oficial, candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale și va intra în cursa pentru Cotroceni.  Congresul a fost unul atipic pentru PSD atât prin proporții, cât și prin durată. Dacă de obicei candidatul partidului era desemnat la congrese cu mii de participanți, de data aceasta, delegații au încăput într-una din sălile de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate