Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Globe-trotter celebru în Marea Britanie, la pas prin Munții Șureanu. Experianța Ursulei, în lupta cu cancerul ovarian

Publicat

YouTube video

De la Kiev în Marea Britanie, pe jos, prin zăpadă și frig, pentru a crește nivelul de conștientizare în jurul unei boli groaznice: cancerul. Ursula Martin este o femeie din Țara Galilor care face o călătorie de doi ani și care a trecut ea însăși prin experiența groaznică a unui diagnostic de cancer ovarian.

La sfârșitul săptămânii trecute, Ursula a trecut prin județul Alba, prin munții Șureanu, unde a întâlnit câțiva turiști și ”localnici minunați” care i-au aflat povestea, pe scurt.

”Azi (26.01.2019) am întâlnit-o pe această femeie, undeva între Tău și Oașa, mergea pe jos cu rucsacu’ în spate. Am întrebat-o dacă dorește s-o duc până la Oașa, la cabană, cu mașina și a refuzat politicos, spunându-mi că vine pe jos din Ucraina . Am stat puțin de povești, fără să am habar cine este. Acum descopăr că-i o celebritate, a cărei poveste de viață e impresionantă.

ursula

Ursula Martin, mediatizată în Marea Britanie (autor de carte, printre altele) mărșăluiește prin România zilele astea, în plină iarnă, pentru a susține o cauză nobilă (lupta împotriva cancerului) și noi habar n-avem!!! Nimeni n-o mediatizează! Auzim doar de mizeriile din politică, din păcate”, a scris pe contul său de facebook Dacian Mirko, din Sebeș, unul dintre cei care a întâlnit-o în data de 2 ianuarie 2019 în zona Oașa, în drum spre Obârșia Lotrului. 

Diagnosticată cu cancer

Ursula Martin a devenit, oarecum fără să vrea, globe trotter. Nu face chiar înconjurul lumii, dar nu e departe. Avea 31 de ani și  se stabilise în Bulgaria când a fost diagnosticată cu cancer ovarian în stadiul 1A în timpul unei vizite de Crăciun acasă, în Țara Galilor. La începutul anului 2014, femeia a decis să meargă aproape 4.000 de kilometri în jurul Țării Galilor, făcând, pe jos, un fel de tur al spitalelor și tratamentelor, ca o modalitate de a vedea dacă s-ar putea întoarce la cine a fost înainte de diagnosticul ei.

h

De atunci, Ursula Martin a început să se implice. Acum merge pe jos de la Kiev în Marea Britanie, o călătorie care ar putea dura doi ani. În țara ei este o celebritatea și este invitată la emisiuni la BBC.

Pentru a strânge bani, Ursula a apelat la platforma Patreon.com

”Eu sunt Ursula.

Cu șapte ani în urmă nu mi-aș fi imaginat vreodată că voi cere sprijin financiar pentru călătoria mea…
În 2011, am călătorit în lungul fluviului Dunărea. Am ajuns în Bulgaria și plănuiam să rămân acolo pentru iarnă și să mă întorc înapoi în Marea Britanie. Dar nu asta s-a întâmplat: am aflat că am cancer ovarian. Călătoria a rămas în așteptare în timp ce am trecut prin boală și după aceea viața s-a schimbat.

Nu mai aveam voie să călătoresc în străinătate, așa că am planificat o plimbare în Țara Galilor, țara mea de origine, orientată în jurul controalelor spitalicești obișnuite pe care trebuia să le frecventez.

Mersul mi-a făcut bine, mi-a luat 17 luni pentru a merge 3700 mile, am strâns peste 12.000 de lire sterline pentru două organizatii de caritate pentru cancer și am scris o carte despre această experiență: „One Woman Walks Wales”, publicată de Honno, Welsh Women’s Press, în februarie 2018.

În Europa vreau să închei cercul care a început acum șapte ani și a fost întrerupt de atâtea incidente neașteptat” a scris aceasta.

Ursula Martin a spus că nu cere bani de la corporații pentru că nu dorește ca numele ei să alimenteze ”consumul nostru global”, așa că își finanțează călătoriile muncind ca îngrijitor, brutar, muncitor în supermarket și orice altceva îi poate aduce bani pentru a doua ei viață.

”În timp ce am scris cartea, am lucrat cu jumătate de normă ca brutar și am trăit în vehiculul meu pentru a-mi diminua costurile de trai, așa că îmi permiteam să am timp să scriu. Nu am un CV uimitor sau o carieră profesională, așa că mă limitez la locurile de muncă minime – lucrez ca brutar, muncitor în supermarket, portar, la bucătărie etc și încerc să-mi promovez cartea la discuții și evenimente. Această colecție de locuri de muncă cu fracțiune de normă se va adăuga unui salariu cu normă întreagă. Încă mai trăiesc în vagonul meu pentru a-mi permite să economisesc în plus câteva sute de lună” a scris Ursula, înainte de a pleca în călătoria prin Europa.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. marius

    luni, 28.01.2019 at 15:34

    Experianța Ursulei ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax