Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Google a lansat Gemini, cel mai capabil model de inteligenţă artificială. Înțelege raționamente complexe mai bine decât un om

Publicat

Google a lansat Gemini, cel mai capabil model de inteligenţă artificială. Se anunță a fi ceva nemaivăzut: poate înțelege nuanțele și raționamente complexe mai bine decât un om și are capacități extinse de a scrie coduri.

Google a început să implementeze miercuri dimineața mult așteptatul său model de inteligență artificială multimodal Gemini.

Noah Harari: Inteligența Artificială a spart sistemul de operare al civilizației umane. Editorial-avertisment în The Economist

Acesta are capacitatea sa de a procesa și raționa nativ peste diferite intrări precum text, imagini, video și cod.

Cu noul model de inteligență artificială, gigantul motor de căutare vizează să avanseze în competiția de inteligență artificială împotriva OpenAI, Microsoft, Amazon și altor rivali din industrie.

Google a descris Gemini drept cel mai mare și mai capabil model al său până în prezent, și primul model de inteligență artificială care depășește experții umani în privința înțelegerii limbajului.

YouTube video

Sundar Pichai, CEO-ul Google și Alphabet, a declarat într-o postare pe blog că Gemini reprezintă „unul dintre cele mai mari eforturi științifice și de inginerie pe care le-am întreprins ca companie”.

  • Gemini poate „înțelege, opera și combina” text, cod, audio, imagini și video. Faptul că este „nativ multimodal” permite o mai bună înțelegere a limbajului. Are raționament și capacități de programare, scriu reprezenanții companiei, pe blogul Google.

Google a afirmat că Gemini a fost supus unor extinse teste de siguranță a inteligenței artificiale, pentru a evalua abilitatea sa de a identifica, eticheta și filtra conținutul toxic.

Google a lansat Gemini: cum va fi implementat

Mulți utilizatori Google vor experimenta pentru prima dată Gemini în chatbotul de inteligență artificială Bard al companiei.

O versiune numită Gemini Pro va alimenta Bard începând de miercuri, au declarat șefii Google într-o sesiune de informare a mass-media, citați de GeekWire.

O versiune mai puternică numită Gemini Ultra va fi disponibilă la începutul anului viitor într-o nouă versiune numită Bard Advanced.

Google Cloud va face Gemini Ultra disponibil într-un program de acces anticipat pentru dezvoltatori. Va fi implementat pe scară largă la începutul anului 2024.

Gemini Pro va fi disponibil începând cu 13 decembrie în Vertex AI și AI Studio din Google Cloud.

O versiune numită Gemini Nano pentru aplicații on-device va fi disponibilă pe telefoanele Google Pixel, începând cu Pixel 8 Pro.

Google spune că va alimenta și alte funcții cu ajutorul lui Gemini.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax