Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Google aduce îmbunătățiri pentru funcția Android Theft Protection. Inteligența artificială folosită pentru blocarea telefonului

samsung telefon emag

Publicat

Google introduce o nouă versiune a funcției Android Theft Protection. Aceasta folosește inteligența artificială pentru a bloca telefoanele furate.

Prin această nouă versiune a funcției Android Theft Protection, compania se adresează cazurilor în care telefonul este smuls de la urechea sau din mâna utilizatorului.

Cum funcționează noua versiune pentru Android Theft Protection

Totul se face cu ajutorul inteligenței artificiale, telefonul detectând orice comportament suspect, precum smulgerea telefonului de la mână sau alt tipar neobișnuit de utilizare, blocând ecranul sau aplicând metode mai stricte de autentificare (scanare amprentă, în loc de cod pin), scrie Zona IT.

Dacă telefonul este furat, dar inteligența artificială nu detectează acest lucru, utilizatorul poate să blocheze dispozitivul de la distanță folosindu-se de telefonul unui prieten sau cunoscut. Tot ce are de făcut este să introducă propriul număr de telefon și să răspundă la o întrebare de securitate, iar Google va bloca de la distanță telefonul furat.

Telefoanele pentru care va fi disponibil Android Theft Protection cu detectare AI

Google a anunțat că noua versiune a sistemului Android Theft Protection este aplicată pe dispozitive pe calea actualizărilor Google Play Services, asta însemnând că vasta majoritate a telefoanelor cu Android vor putea beneficia de noua funcționalitate, potrivit Zona IT.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate