Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Google, amendat de CNCD pentru că nu a schimbat de pe serviciul de hărți denumirea Catedrala Prostirii Neamului

Publicat

Decizie istorică: Google a fost amendat cu 10.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru că nu a schimbat denumirea Catedrala Prostirii Neamului pe Google Maps. Motorul de căutare, obligat să afișeze decizia pe homepage. 

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amendat Google România pentru că nu a luat nici o măsură de schimbare a denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în Catedrala Prostirii Neamului pe aplicația Google Maps, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

CNCD a decis că fapta Google reprezintă o faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate. Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi.

Mai mult, Google România e obligată să publice un rezumat al hotărârii cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile.

Se recomandă ca în viitor Google București să informeze acționariatul privind situații similare, să traducă codul de conduită și în limba română, totodată să accesibilizeze sistemul de raportare (inclusiv în limba română).

Între timp, google a updatat hărțile cu denumirea corectă, Catedrala Mântuirii Neamului.

Sursă: G4Media.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax