Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Google introduce o nouă funcție pentru blocarea auto-completării parolelor de pe dispozitivele furate. Cum funcționează aceasta

Publicat

Google aduce îmbunătățiri pentru gradul de securitate al utilizatorilor browser-ului. Este vorba despre blocarea auto-completării parolelor de pe dispozitivele furate sau utilizate din locații necunoscute.

Noua funcționalitate vine în completarea Android Device Protection, funcție care permite blocarea sau ștergerea de la distanță a telefoanelor furate prin intermediul aplicației Find My Device.

Noul mecanism de securitate este responsabil cu blocarea accesului la funcția Password Manager și auto-completarea parolelor în browserul Chrome, potrivit Zona IT.

Problema căreia i se adresează noua funcționalitate și cerințele de sistem

Practic, prin implementarea acestui mecanism, Google vrea să se adreseze unei probleme de securitate extrem de pregnantă, accesul larg deschis la Password Manager prin funcția de auto-completare a parolelor.

Această opțiune pentru securitate adițională va fi disponibilă pentru utilizatori odată ce va fi integrată și otpimizată pentru varianta de Android a browser-ului.

Opțiunea va funcționa prin includerea mecanismelor de autentificare biometrică (citirea amprentei sau recunoaștere facială) în procesul de auto-completare a parolelor.

Menționăm faptul că acest nou mecanism de securitate este în strânsă legătură cu actualizarea de sistem „Android 15 QPR1”. Acest fapt ar putea face noua opțiune incompatibilă cu dispozitivele de generație mai veche.

Foto: Arhiva Alba24

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate