Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Google își va anunța utilizatorii dacă datele lor personale sunt la vedere pe internet: Ce informații vor fi șterse

Publicat

Numerele de telefon, adresele de domiciliu sau emailurile personale vor fi șterse de google , iar utilizatorii vor fi anunțați că motorul de căutare a descoperit datele lor personale pe internet.

Google își va anunța utilizatorii dacă găsește date personale despre ei în Căutare, cum ar fi numere de telefon, adrese de domiciliu sau e-mailuri, astfel încât să le poată elimina.

Google a anunțat mai multe actualizări ale căutării menite să faciliteze controlul informațiilor despre ei care apar în rezultate. Compania a lansat anul trecut un instrument pentru a ajuta oamenii să elimine rezultatele căutării care conțin numărul lor de telefon, adresa de domiciliu sau e-mailul. Acum, compania a actualizat instrumentul „rezultate despre tine” pentru a-l face mai eficient.

Google va anunța când datele tale personale apar în căutări

Un nou tablou de bord va deveni disponibil în zilele următoare, care vă va anunța când astfel de informații personale apar în căutare. Când primiți o alertă, veți putea solicita rapid Google să elimine acele rezultate.

Google a oferit anterior un instrument care le permite utilizatorilor să solicite eliminarea rezultatelor căutării, compania facilitează acum acest lucru și prin lansarea unui nou dashboard.

De acum înainte, Google își va notifica utilizatorii în cazul în care găsește date personale despre ei în Search, cum ar fi numere de telefon, adrese de domiciliu sau e-mailuri, pentru ca aceștia să le poată elimina, conform engadget.com.

Noul dashboard va fi disponibil la început doar în SUA, în limba engleză, dar Google spune că lucrează pentru a-l introduce și în alte regiuni.

Google își dublează, de asemenea, angajamentul de a proteja utilizatorii de găsirea conținutului explicit și imagini neconsensuale, permițând oamenilor să elimine „orice imagine personală explicită pe care nu mai doresc să fie vizibilă în căutare”.

„De exemplu, dacă ați creat și încărcat conținut explicit pe un site web, apoi l-ați șters, puteți solicita eliminarea acestuia din Search dacă este publicat în altă parte fără aprobare. Această politică nu se aplică conținutului pe care îl comercializați în prezent”, a precizat Google.

Google subliniază că eliminarea imaginilor personale explicite din Google Search nu le va elimina din sursă, cum ar fi un site web, dar acestea nu vor mai apărea în rezultatele Google Search.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax