Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Google lansează Alerte SOS. Noua funcție va informa mai bine utilizatorii în situații de criză, precum incidente sau dezastre naturale

Publicat

google alerts sos Google a lansat o facilitate dedicată situațiilor de urgență, pentru informarea celor aflați în zone de criză sau care cunosc persoane aflate în pericol. Noua funcție, numită SOS Alerts, face parte din aplicațiile Search și Maps ale celor de la Google și va informa utilizatorii cu privire la diverse incidente sau zone afectate de dezastre naturale.

Alertele sunt concepute astfel încât să răspundă dezastrelor naturale, avertismentelor meteorologice severe și atacurilor teroriste, scrie telegraph.co.uk. Pentru această facilitate, Google a colaborat cu o serie întreagă de agenții internaționale, precum Crucea Roșie și altele.

Utilizatorii care caută informații despre un dezastru de pe Google și care se află în imediata apropiere a acestuia vor primi detalii suplimentare, cum ar fi numerele pentru linii de asistență telefonică și serviciile de urgență, cele mai recente actualizări de știri și un link către hărți cu actualizări de călătorie și trafic. Personalul Google va folosi informațiile de la guverne și surse de știri de încredere, precum și informații agregate din Știri Google și din aplicația de trafic Waze.

Alertele SOS vor funcționa alături de alte funcții, printre care se numără și aplicația de găsire a persoanelor dispărute, cea prin care se pot căuta informații despre persoane după un dezastru, harta de criză și alerte publice pentru avertismente guvernamentale.

Alertele SOS reprezintă un set nou de funcții în Google Search și în Google Maps pentru a vă ajuta să înțelegeți rapid ce se întâmplă și să decideți ce să faceți în timpul unei crize. În perioadele de criză, accesul la informații în timp util este esențial”, a transmis vicepreședintele departamentului de inginerie Google, Yossi Matais.

Google nu este primul gigant care se folosește de acoperirea pe care o are pentru a oferi actualizări în caz de dezastru. Facebook are propria facilitate de verificare a siguranței, care permite utilizatorilor să se marcheze ca fiind „în siguranță” în timpul crizelor, cum ar fi atacurile teroriste.

sursa: telegraph.co.uk

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax