Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Google Plus, închis pentru publicul larg. A fost descoperită o vulnerabilitate majoră

Publicat

g +

Gigantul Google a anunțat că închide Google +. Decizia vine în urma unui vulnerabilități majore care permitea unor aplicații să acceseze informațiile private ale utilizatorilor.

Google a anunțat în urmă cu puțin timă că închide Google+, în urma dezvăluirii unei vulnerabilități majore.

Acest bug ar fi putut avea ca rezultat accesarea de către dezvoltatori a datelor private de la aproximativ 500.000 de utilizatori, a anunțat compania.

Anunțând închiderea, Google a recunoscut că Google+ nu a reușit să obțină o atracție semnificativă în relația cu consumatorii.

„Versiunea de consum a Google+ are în prezent un nivel scăzut de utilizare și implicare redusă: 90% dintre sesiunile de utilizatori Google+ stau mai puțin de cinci secunde”, a declarat compania.

Google a precizat că a descoperit un bug în Google+, care a permis dezvoltatorilor a 438 de aplicații să acceseze informații personale de la utilizatorii care au optat să păstreze aceste informații private.

Datele afectate au inclus informații despre profilul Google+, cum ar fi nume, adrese de e-mail, ocupații, informații despre sex și vârstă, dar nu mesaje personale, potrivit companiei, care a adăugat că nu a găsit nicio dovadă că un dezvoltator a exploatat efectiv bug-ul pentru a accesa oricare dintre aceasta informatie.

Google a ascuns descoperirea acestei vulnerabilități, în 2018, făcând abia astăzi anunțul.

sursă: Observator.tv

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax