Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Google și Youtube introduc reguli noi pentru copii și adolescenți: mai puțină publicitate și mesaje că e ora de culcare

Publicat

Opțiuni de căutare sigură, care elimină din rezultate conținutul destinat adulților, extinse de la pragul de 13 la cel de 18 ani și alerte că a venit momentul unei pauze de Youtube sau ca cel mic să meargă la culcare, sunt câteva dintre elementele care fac parte dintr-o serie de schimbări anunțate de Google pentru a crește siguranța online a copiilor și adolescenților.

Platforma a anunțat că aduce modificări produselor și serviciilor sale pentru “o experiență online mai sigură”. Unele dintre opțiuni, existente deja pentru copii de până în 13 ani, sunt extinse până la 18 ani.

Potrivit Edupedu.ro, pe lângă posibilitatea de limitare a consumului exagerat sau de a apela la comenzi care să evite conținutul destinat adulților, compania a anunțat și măsuri care să sporească nivelul de siguranță a datelor persoanelor minore, în special din perspectiva publicității.

Pentru tineri, setările de încărcare implicite vor fi cele nivel maxim de confidențialitate. Vor fi activate memento-urile pentru a lua o pauză în vizionare sau a merge la culcare. Funcția „auto-play” va fi dezactivată pentru toți utilizatorii de sub 18 ani.

Detalii pe Edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax