Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Google Translate va face traduceri audio în timp real pe Android

Publicat

Google intenționează să adauge o nouă facilitate în aplicația sa Google Translate pentru Android, respectiv transcrierea în timp real a vorbirii. Funcția va permite utilizatorilor să înregistreze sunetul într-o limbă și să îl redea în timp real, transmite site-ul The Verge.

Potrivit Google, funcția, bazată pe inteligența artificială (AI) va necesita, probabil, o conexiune la internet atunci când se va lansa, întrucât transcrierea multilingvă în timp real este mai complicată decât simpla traducere a textului scris dintr-o limbă în alta.

Deși este încă în stadiul de prototip, Google a prezentat, marți, o demonstrație a viitoarei tehnologii în cadrul unei conferințe desfășurată în San Francisco.

Noua facilitate nu va funcționa cu fișiere audio deja înregistrate, cel puțin la început, ci cu o înregistrare audio făcută în timp real, prin intermediul unui microfon al smartphone-ului.

Google spune că algoritmul funcției de transcriere va evalua în mod constant traducerea, va adăuga semne de punctuație și va corecta anumite alegeri de cuvinte în funcție de contextul propoziției, dar și de accente.

sursa: startupcafe.ro, theverge.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax