Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Google va plăti aproape 400 de milioane de dolari pentru că a urmărit locația utilizatorilor fără știrea lor

Publicat

Google va plăti 391.5 milioane USD în urma unui acord încheiat cu 40 de state americane pentru a soluționa acuzațiile conform cărora compania a urmărit ilegal locațiile utilizatorilor.

Procesul a început în urma dezvăluirilor dintr-un raport Associated Press din 2018 despre urmărirea locației de către companie, scrie therecord.media.

AP a constatat că Google a indus în eroare utilizatorii făcându-i să creadă că ar putea dezactiva urmărirea locației în setările contului lor, atunci când, de fapt, compania a continuat să colecteze informații despre locație în cadrul funcției Activitate pe web și aplicații, care este activată automat atunci când un utilizator creează un cont Google sau folosește un telefon Android.

„De ani de zile, Google a prioritizat profitul față de confidențialitatea utilizatorilor”, a spus unul dintre procuori.

„Au fost vicleni și înșelător. Consumatorii credeau că și-au dezactivat funcțiile de urmărire a locației pe Google, dar compania a continuat să înregistreze în secret mișcările lor și să folosească aceste informații pentru agenții de publicitate”, a adăugat el.

Pe lângă acordul financiar, Google a fost de acord să schimbe din 2023 o parte dintre setările de urmărire a locației.

„În concordanță cu îmbunătățirile pe care le-am făcut în ultimii ani, am soluționat această investigație care s-a bazat pe politicile învechite pe care le-am schimbat cu ani în urmă”, au precizat reprezentanții Google, într-o declarație pentru The Record.

Google utilizează datele legate de locație pentru a personaliza reclamele.

Ca parte a acordului, compania va trebui să furnizeze utilizatorilor informații detaliate despre ce tip de date de locație urmărește Google.

Utilizatorii vor fi, de asemenea, informați cu privire la modul de ștergere a datelor colectate, iar compania trebuie să stabilească limite pentru cât timp poate păstra datele.

„Investigația noastră a constatat că Google a continuat să colecteze aceste informații personale chiar și după ce consumatorii le-au spus să nu facă.

Aceasta este o invazie inacceptabilă a vieții private a consumatorilor și o încălcare a legii statului. Oamenii merită să aibă un control mai mare asupra – și să înțeleagă – modul în care sunt utilizate datele lor.”

Statele Arizona, Indiana și Texas, precum și Washington, D.C., au intentat propriile lor procese împotriva companiei pentru încălcarea confidențialității. Compania s-a înțeles cu Arizona în octombrie pentru 85 de milioane de dolari.

Rosenblum a adăugat că acordul este o dovadă suplimentară a faptului că este nevoie de o lege federală a confidențialității pentru a proteja utilizatorii de giganții tehnologici care folosesc genul de tactici pe care le folosea Google.

„Până când vom avea legi cuprinzătoare de confidențialitate, companiile vor continua să colecteze cantități mari de date personale în scopuri de marketing, cu puține controale”, a explicat Rosenblum.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax