Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Google va șterge toate datele stocate, legate de locațiile vizitate anterior de utilizatori. Cum le poți păstra

Publicat

Google va șterge toate datele stocate legate de locațiile vizitate anterior de utilizatori, a anunțat compania.

Funcția „cronologie” a companiei – cunoscută anterior sub numele de Location History – va funcționa în continuare pentru cei care aleg să o folosească.

Dacă păstrează aceste date, pot reface trasee parcurse în urmă zeci de ani și pot verifica unde se aflau la un anumit moment.

Însă toate datele necesare pentru ca această funcție să funcționeze vor fi salvate la nivel local, pe propriile telefoane sau tablete, fără ca vreuna dintre ele să fie stocată pe serverele companiei, scrie G4Media.

Într-un e-mail trimis de companie utilizatorilor de Maps, consultat de The Guardian, Google a precizat că aceștia au timp până la 1 decembrie pentru a-și salva toate călătoriile vechi înainte ca acestea să fie șterse pentru totdeauna.

Utilizatorii vor putea în continuare să facă o copie de rezervă a datelor lor dacă sunt îngrijorați că le pierd sau dacă vor să le sincronizeze între dispozitive, dar acest lucru nu se va mai întâmpla în mod implicit.

De asemenea, compania reduce perioada de timp implicită pentru care este stocat istoricul locației.

Acum, aceasta va începe să șteargă locațiile anterioare după doar trei luni, față de un an și jumătate cât era anterior.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax