Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Gospodinele din Alba care vând platouri cu aperitive și prăjituri pe Facebook, în atenția DSVSA. Cine este ”clientul misterios”

Publicat

Gospodinele din Alba care vând pe internet platouri cu aperitive sau prăjituri de casă, în preajma Sărbătorilor Pascale, sunt în antenția inspectorilor DSVSA. 

Vorbim despre gospodinele care prepară alimente pentru platouri și prăjituri și nu sunt autorizate în acest sens. Adică nu au documente sau avize care să ateste faptul că produsele pe care le prepară sunt singure din punct de vedere sanitar. 

În această perioadă, inspectorii  verifică gospodinele de pe internet, printr-o metodă simplă dar ingenioasă, ”clientul misterios”. Mai exact aceștia suna la numerele de pe Facebook din anunțuri și comandă produse făcute de gospodine.

Apoi când se întâlnesc cu acestea le cer documentele, dacă nu au le sancționează.

Ce recomandă DSVSA Alba

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor recomandă tuturor consumatorilor să achiziționeze produse alimentare doar de la unități autorizate sau înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor deoarece acestea sunt supuse controlului de specialitate.

Pe site-ul DSVSA Alba, la secțiunea ”operatori economici”, ”unități înregistrate” – produse de origine animală și produse de origine non-animală este disponibilă catagrafia/lista unităților înregistrate sanitar-veterinar și pentru siguranța.

De asemenea, aici se află și lista unităților de vânzare prin internet (care sunt înregistrate).

În primul rând transmitem tuturor consumatorilor să NU cumpere produse alimentare, prăjituri, cozonaci ori alte preparate de la persoane fizice care le comercializează prin mediul online, pe diferite site-uri de anunțuri și vânzări diverse bunuri și servicii ori de pe rețelele de socializare/grupuri ale acestora.

Astfel, cei care cumpără preparate alimentare de la persoane neautorizate se expun unui risc iminent de îmbolnăvire și o fac pe propria răspundere.

Clientul misterios, spaima gospodinelor

În al doilea rând, de-a lungul timpului inspectorii DSVSA Alba au realizat controale oficiale prin tehnica denumită ”clientul misterios”.

În fapt, inspectorii DSVSA Alba au comandat printr-o solicitare directă, realizată anonim, fără declinarea calității oficiale, produse alimentare comercializate pe internet. Ulterior, acestea au fost inspectate, analizate, testate sau supuse unei verificări a conformității (în funcție de caz).

De asemenea, a fost verificată trasabilitatea produselor, etichetele, condițiile generale de igienă și de comercializare, dar și alte standarde de calitate impuse de lege.

De asemenea, în cadrul controalelor oficiale, inspectorii DSVSA Alba verifică dacă spațiile în care se comercializează produse alimentare sunt autorizate și înregistrate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Spre exemplu, în anul 2022, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale la persoane fizice sau juridice care au comercializat produse alimentare în spații neaprobate sanitar-veterinar.

Nu în ultimul rând, transmitem tuturor consumatorilor să depună sesizări la DSVSA Alba în condițiile în care au suspiciuni cu privire la calitatea produselor ori dacă consideră că acestea sunt preparate în spații neautorizate (bucătării de case și apartamente etc), au precizat reprezentații DSVSA Alba, la solicitarea alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Maria Cristina

    joi, 30.03.2023 at 22:33

    În lumina noilor aberații marca DSVSA le recomand doamnelor și domnișoarelor care gătesc în propria gospodarie și doresc să își vândă să își selecteze clientela! Vindeți stimate Doamne doar pe bază de recomandare, fiți exclusiviste! O să aveți chiar mai mult succes! Nu vă descurajați, fiți inventive…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax