Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Grădinițele, școlile și liceele din Sebeș vor fi dotate printr-o finanțare PNRR. Care este valoarea investiției

Publicat

Toate unitățile școlare din Sebeș – grădinițe, școli și licee – vor putea beneficia de înnoirea bazei materiale prin dotarea cu echipamente și elemente de mobilier moderne, cu accent pe digitalizare și informare. Primăria Municipiului Sebeș a elaborat și a depus un nou proiect pentru finanțare europeană, în acest sens.

Unitățile de învățământ vor avea table interactive, sisteme de tip desktop și sisteme all-in-one, sisteme video și de sunet, camere pentru videoconferințe, imprimante și scannere, dotări specifice laboratoarelor de științe și de informatică, dotări și mobilier pentru săli de clasă, ateliere de practică și săli de sport.

”Cu siguranță există cerința de investiții care să se concentreze pe creșterea calității actului educațional prin asigurarea dotărilor necesare, inclusiv a laboratoarelor de specialitate și de informatică. Starea, locația și tipul infrastructurii educaționale au impact nu numai asupra accesului la educație, ci și asupra calității acesteia, asupra moralului copiilor și cadrelor didactice, precum și asupra capacității școlii de a utiliza metode pedagogice moderne”, precizează reprezentanții primăriei.

Obiectivul proiectului vizează transformarea digitală a școlilor, dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor, echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic, crearea unei infrastructuri de calitate, a unui sistem de educație echitabil și a unor servicii esențiale privind oferta educațională, în vederea asigurării participării la un proces educațional de calitate, modern și incluziv.

Se dorește echiparea cabinetelor, a cabinetelor de asistență psihopedagogică și a laboratoarelor de științe, precum și înființarea unora noi și echiparea atelierelor de practică, inclusiv cu componente digitale specifice domeniului de calificare.

Dotările pentru grădinițe, școli și licee

Rezultatele proiectului se vor regăsi în toate grădinițele, școlile și liceele Sebeșului:

  • dotarea cu echipamente de tehnologie a informației (TIC) a sălilor de clasă existente – 160 de săli de clasă;
  • dotarea cu mobilier și materiale didactice a sălilor de clasă existente – 169 de săli de clasă;
  • dotarea cu echipamente TIC a laboratoarelor de informatică – 6 laboratoare;
  • dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipament digital a laboratoarelor de științe (fizică, chimie, biologie) – 6 laboratoare de științe;
  • dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipament digital a cabinetelor școlare – 6 cabinete școlare;
  • dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipament digital a cabinetelor de consiliere și asistență – 7 cabinete;
  • dotarea cu mobilier și materiale didactice a sălilor de sport – 6 săli de sport.

Valoarea totală a proiectului depus pentru finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este de 11.074.120,96 lei, iar contribuția Municipiului Sebeș este de 186.627,70 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax