Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pictură murală cu vopsea purificatoare de aer, pe blocul „280” din Alba Iulia. Proiect inedit legat de întoarcerea la natură

Publicat

O latură a blocului „280” din Alba Iulia va fi decorată cu un graffiti gigant, realizat de cunoscutul artist stradal „IRLO”. 

Mai exact, pe partea laterală a blocului de deasupra băncii BRD va fi realizat un graffiti de aproape 30 de metri înălțime și 9 metri lățime. 

Proiectul aparține Asociației XEO din Alba Iulia care a câștigat un grant din partea unui supermarket. Banii pentru proiect sunt integral asigurați de proiectul câștigat de tinerii din Alba Iulia.

Mai mult de atât, pe lângă vopseaua care se folosește de obicei în desenele graffiti de mari dimensiuni, artistul va folosi o vopsea purificatoare de aer, care garantează faptul că 100 de metri pătrați vopsiți cu vopseaua respectivă sunt echivalenți cu 100 de metri pătrați de pădure plină de copaci. Ideea proiectului este ca aproximativ 250 de metri pătrați să fie acoperiți cu vopseaua respectivă.

Exemplu de lucrare realilzată de Irlo (foto: facebook.com/irlo.neaparat)

Exemplu de lucrare realilzată de Irlo (foto: facebook.com/irlo.neaparat)

Desenul va reda viziunea artistului pe tema întoarcerii vieții urbane sufocate de de poluare și zgomot, spre natură curată și purificatoare.

Cel mai probabil, schița va fi gata în prima parte a lunii mai, au precizat pentru alba24.ro, reprezentații XEO Alba Iulia.

Desenul va fi gata undeva la sfârșitul lunii iulie.

Cu ce bani contribuie Primăria Alba Iulia

Potrivit unui hotărâri ca va intra la vot în viitoare ședință de Consiliu Local, inițiat de primarul Gabriel Pleșa, Primăria trebuie să contribuie cu o sumă de maxim 15.000 de lei, cheltuieli cu asigurarea platformei de ridicare pentru artistul graffiti, punerea în valoare a picturii și realizarea unui video cu rezultatul proiectului.

sursa foto: Facebook – Irlo Doidoi

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax