Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

GRAFICE Sondaj comandat de PNL: Liberalii câștigă în județ, PSD pe locul trei, după USR. Ion Dumitrel și Voicu Paul, favoriți

Publicat

sondaj partide

PNL Alba rămâne principalul partid la nivelul județului Alba, arată un sondaj realizat la comanda acestui partid de Novel Research. 

Potrivit sondajului, candidații liberali la Primăria Alba Iulia și la Consiliul Județean Alba, respectiv Voicu Paul și Ion Dumitrel, sunt mai bine clasați în preferințele alegătorilor, decât cei ai altor partide.

La primăria municipiului reședință de județ, Voicu are, potrivit sondajului, un scor de 46,7%, moștenind de la fostul primar Mircea Hava o bună parte din mașinăria locală de vot.

Pe locul secund se află candidatul Gabriel Pleșa, din partea USR, și el fost liberal. Locul al treilea este ocupat de Mircea Trifu, urmat de Alin Stanciu (candidatul PSD anunțat miercuri, dar luat în calcul de mai multă vreme), Bogdan Lazăr, Clement Negruț și Gheorghe Beleiu.

Surpriza vine de la PSD, unde candidatul anunțat se află la limita de 5% care permite intrarea în consiliul local.

La consiliul județean, în sondajul comandat de PNL, Ion Dumitrel este cotat cu 65,2%, urmat de președintele USR Alba ,Beniamin Todosiu care nu mai candidează la funcția de președinte, deși deschide lista de consilieri ai USR – PLUS.

Pe locul al treilea în preferințe este președintele PSD, Ioan Dîrzu, cu 9,2%. Ioan Lazăr de la ALDE are 5,5% și este urmat de Clement Negruț (PMP) și Miercea Frențiu (Pro România).

Potrivit sondajului, liberalii ar obține și majoritatea în consiliul județean, cu 51,9%, urmat de USR cu 23%. PSD este abia al treila partid în sondajm cu 10%.

Sondajul a fost comandat de PNL Alba, însă la vot, lucrurile s-ar putea schimba substanțial.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Marius Instalatorul

    miercuri, 29.07.2020 at 22:02

    Se pare că nu s-o tăiat gazul la toți și nu o plouat calumea să între apa să îi spele pe creierii, sper să fie mărit Inpozitul la 500% casă fie bine 👌 😂

  2. Albaiulian

    miercuri, 29.07.2020 at 22:44

    Pe ce eșantion? Pe cei din birourile PNL ului s a făcut? Faceți mai bine un sondaj dacă populația orașului știe cine este actualul primar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax